Prague Lions vybojovali v O2 areně postup do semifinále Super Cupu GCL

V libeňské O2 areně ve čtvrtek odstartoval pátý ročník galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Hlavním bodem programu bylo čtvrtfinále týmového Super Cupu, do něhož nastupoval i domácí celek Prague Lions.

Pražští lvi vstupovali do čtvrtfinále Super Cupu Global Champions League až jako jedenáctí z celkových dvanácti družstev. Jako první za ně odstartoval Mexičan Fernando Martinez Sommer v sedle šestnáctiletého valacha Cor Bakker a dvakrát chyboval v úvodní třetině kurzu. Penalizace osmi trestnými body tak přinesla určitou nervozitu. Pokud by se stejným skóre projeli cílem i jeho kolegové, hrozilo by, že by Prague Lions do semifinále nepostoupili.

Belgičan Niels Bruynseels na čtrnáctiletém valachovi Delux van T & L inkasoval čtyři trestné body a totožný výsledek měl i jeho krajan Pieter Devos ve dvojici se zkušenou šestnáctiletou klisnou Mom´s Toupie de la Roque. Celkových šestnáct trestných bodů tak pražskému družstvu dalo jistotu pokračování v Playoffs ještě před startem posledního týmu. 

Shodný počet trestných bodů, avšak o pár desetin lepší součet časům, měli Monaco Aces, které reprezentovala mimo jiných Češka Sára Vingrálková na jedenáctiletém valachovi How Easy. Ta předvedla velmi solidní výkon ohodnocený čtyřbodovou penalizací za lehkou chybu v záběru trojkombinace. Druzí se s osmi body umístili ve čtvrtfinále Riyadh Blue a nejlepší výsledek zaznamenali členové Shanghai Swans. Také oni měli osm bodů, ale byli o něco rychlejší. 

Dalšími postupujícími jsou Istanbul Warriors, St. Tropez Pirates, Valkensward United a Scandinavian Vikings. V Super Cupu naopak skončili Cannes Stars, Rome Gladiators, Mexico Amigos a New York Empire. Semifinálový závod začíná v pátek od 20:00 hodin. 



Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.