Chcete koupit koně? Máme pro vás tip!

Pokud máte v plánu koupit si koně, možná vás zaujme náš článek, v němž vám budeme představovat chovatele a zprostředkovatele prodeje koní. Ti vám budou nabízet koně různých kategorií i plemen. Rádi byste se stali součástí tohoto článku? O podmínkách se informujte na redakce@jezdectvi.cz.

Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem, s.p.o.

Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem, s.p.o., je nejstarším velkým hřebčínem na světě. Leží v Polabské nížině nedaleko Pardubic, pro chov koní v příznivých půdních podmínkách (půdy písčité a hlinitopísčité). Koně Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem, s.p.o., jsou v současné době chováni jednak v Kladrubech samotných (bělouši) a dále ve Slatiňanech (vraníci).

Kontakt: 533 14 Kladruby nad Labem
Tel.: +420 466 736 530
Fax: +420 466 932 374
E-mail: kladruby@nhkladruby.cz
Web: www.nhkladruby.cz

Ukázka koní k prodeji:
 

Generale Rigora XLIX - 7
Starokladrubský bělouš, valach, narozený 3. 5. 2002, 170/181, 198, 22.0, po Generale Aversa XLIX

Sacramoso Xedona VI - 9
Starokladrubský vraník, hřebec, narozený 15. 3. 2006, 169/182, 200, 22.5, po Sacramoso Seico VI



Farma Ohrazenice, Ing. Jiří Mayer

Farma Ohrazenice se zabývá chovem převážně holštýnských koní a dále ČT z jediné skokově prověřené české rodiny, koně k prodeji jsou z vlastního chovu nebo se jedná o holštýny zakoupené v hříběcím věku přímo u chovatelů a připravení do sportu v naší stáji. Stále jsou v nabídce syroví mladí koně od odstávčete do obsednutí, z vlastního chovu, převážně holštýnského původu nebo s vysokým podílem holštýnské krve a z matek ze skokově prověřených rodin. Poté nabízíme k prodeji sportovní koně v různém stadiu výcviku od Z po S případně i s perspektivou do vyššího sportu, převážně skokového, ale i drezurního. Ceny jsou různé, v závislosti na věku, původu, nadání a také stupně výcviku koně. Kategorie koní jsou pro všechny zájemce od hobby a amatérského sportu až po ambicióznější jezdce. Obsedání a příprava koní probíhá s důrazem na individualitu každého jedince a uzpůsobuje se pokrokům koně, kteří potom spolehlivě a bez odporu pracují pod jezdcem.

Kontakt: Ohrazenice 2, 387 16 Volenice
tel.: 739082882 a 731469527
mail: farma@holstyni.cz
web: www.holstyni.cz

Ukázka koní k prodeji:
 

Conmiro
Šestiletý holštýnský valach po Concorde (KWPN) z Eleen po Ramiro x Carneval, rodina 18a1, KVH ca. 168 cm.
Concorde patří k nejlepším světovým hřebcům, stejně jako Ramiro, Eleen již dala účastníka MS 2006 a finále SP 2007 Quamira.
Conmiro získal již několik vysokých umístění ZL-L, má vynikající mechaniku pohybu, krásný exteriér a hodil by se i na vyšší drezuru. Je snadno jezditelný, dobře ovladatelný a vhodný i pro méně zkušeného jezdce. Parkur absolvoval i s juniorskou jezdkyní z naší stáje.
Cena 310 tisíc Kč.

Calvaro
Holštýnský valach odchovaný v roce 2009 přímo ve Farmě Ohrazenice. Je po svazovém hřebci Cassiano (3. místo finále spolkového šampionátu 6letých, po Cassini I, v ČR skáče po Cassiano např. Clifford Z) z matky Callistra po Calato x Caretino, rodina 776, KVH v dospělosti 180 cm. Narostlý elegantní valach, obsednutý a přibližně 2 měsíce ježděný, přes svoji výšku velmi snadno jezditelný, jemně reaguje na pomůcky, rychle se učí a vykazuje velký drezurní talent, velmi prostorné chody, krásně bere jezdce na hřbet. Absolutně bezproblémový, přiměřený temperament a skvělý charakter, hned v prvním měsíci absolvoval práci v terénu, i přes malý brod, v samotě.
Cena 100 tisíc Kč.



Tereza Bezrouková – www.cavallomio.eu

Zprostředkování prodeje koní pro sport i rekreační ježdění všech věkových i cenových kategorií. Všichni koně jsou před zařazením do nabídky podrobeni veterinárnímu vyšetření. V mé nabídce najdete sportovní koně (parkur, drezura) i koně pro rekreační jezdce v různých cenových kategoriích. Všechny nabízené koně znám osobně, můžu tak případným zájemcům poskytnout ty nejpřesnější informace. Všichni koně jsou před zařazením do nabídky podrobeni veterinárnímu vyšetření. Nabízím férové ceny a férové jednání. Pokud si zákazník z aktuální nabídky nevybere, pokusím se mu najít koně na míru podle jeho požadavků.

Kontakt: info@cavallomio.eu
Tel.: 602 862 723

Ukázka koní k prodeji:

Silenzio
Talentovaný čtyřletý valach, vhodný na parkur, ježděný od léta, dobrá technika skoku i pohyb, dobrá jezditelnost, potenciál pro vyšší soutěže, bezproblémový na ošetřování, zdravý.

Whinny
Devítiletý valach KWPN s vynikající schopností a stylem skoku, zkušenosti v parkurech do 140 cm, účastnil se i mezinárodních závodů, temperamentní, na skoku velmi pozorný.

 

Klára Boháčková – www.kone-kwpn.cz
 
Specializace na koně Holandského teplokrevníka, čili KWPN, dovoz přímo z Holandska. Ať už se jedná o drezurní, či parkurové koně, ale také Frízské koně či pony, do sportu či na chov, všechny věkové i cenové kategorie a všechny stupně výcviku. Na webových stránkách naleznete nabídku několika koní na prodej, ale silnou stránkou je vyhledávání koní pro konkrétního zájemce na základě jeho požadavků. Díky dvacetiletému působení v Holandsku a výbornou jazykovou vybaveností je k dispozici rozsáhlá síť spolehlivých kontaktů – jen tak se zájemce dostane k dobrému koni. V současné době lze pořídit skutečně famózního a talentovaného mladého koně za ceny již od 8.000,- EUR, pro seriózní zájemce existuje i možnost dostat se ke špičkovým koním soutěžícím na vysoké stupni obtížnosti v tzv. „tichém prodeji“. Samozřejmostí jsou kompletní služby od vyhledání vhodných koní k vyzkoušení, přes zprostředkování veterinárního vyšetření, transportu až po výhodné pojištění koní.

Kontakt: klara@interbohemia.cz
Telefon: +420 602 157 612
 
Ukázka koní k prodeji:
 
Drezurní klisna KWPN, fantastický původ Wynton (Jazz) x Flemmingh, narozena 2008, velmi tmavá ryzka, KVH 1,67, stupeň výcviku L drezura. Nádherná klisna s extrémně dobrým pohybem, velmi silný odraz od zádě, prostorné a vznosné chody. Klisna má miliónový charakter, přítulná a 100% spolehlivá. Výborně jezditelná a nepřehlédnutelná. Zkrátka má v sobě všechny předpoklady aby dosáhla na tu nejvyšší úroveň.
Cena EUR 10.000,-

Drezurní valach KWPN, narozen v roce 2005, KVH 1,68 cm, překrásný černý, s fenomenálním původem Tango (Jazz) x Gribaldi. Vynikající charakter a velmi hezký pohyb. Stupeň výcviku S drezura.
Cena EUR 22.000,-

Exclusive Equestrian Experiences s. r. o.

Společnost Exclusive Equestrian Experiences s.r.o. působí na trhu již osmým rokem, dříve však pod jiným názvem. Její specializací je nákup, prodej a zprostředkování prodeje koní po celém světě a mimo jiné takřka výhradní zastoupení pro export do Francie, kam již odcestovaly stovky koní. Nově však úspěšně expanduje do Ruska, USA, Kanady, Dubaie, Indonésie a Číny.
 
Po návštěvě významných jezdeckých událostí, mj. Winter Equestrian Festival na Floridě, a četných konzultacích s klienty se společnost rozhodla přinést na trh nový produkt – Jezdecké cesty.

Dnes již nabízíme několik druhů těchto cest, outgoingové a incomingové. Pro zahraniční klienty organizujeme prohlídky stájí a koní k prodeji v kombinaci s třídenním poznávacím okruhem. Dále také přímo zájezdy na významné jezdecké akce jako jsou CSI, šampionáty, veletrhy přičemž každý zájezd je připravován na míru a klient opět může shlédnout nejkvalitnější koně pro něj předvybrané k prodeji a to v kterékoliv evropské zemi. Pro českou klientelu jsme připravili například cesty: CSIO5* Cannes, ME v Dánsku, Olympia Horse Show v Londýně, EQUITA Lyon, Salon du Cheval v Paříži…

V oblasti prodeje koní se zabýváme zejména parkurovými koňmi. Díky podpoře nových investorů děláme nové kroky vstříc našemu velkému přání popularizovat v České Republice francouzské koně Selle Francais. Trvale pro naše klienty hledáme vhodné koně, tedy pokud máte zajímavé koně na prodej, obraťte se na nás!
 
Podmínkou pro zařazení do prodeje je kvalitní dokumentace (foto, video) plný původ koně, dobrý zdravotní stav a vyhotovené RTG koně. Naši zaměstnanci v případě zájmu samozřejmě koně přijedou natočit.

Kontakt: Křižíkova 37, Praha
Email: info@exclusive-horses.eu
Tel.: 734 200 759
Web: www.exclusive-horses.eu

Ukázka koní k prodeji:

Scoop de la Cour
2006, valach, zkušený na parkurech 130, perspektivní pro 150, původ: Crown Z – Papillon Rouge

Radjah Du Thot
2005, valach, zkušený na parkurech 135 s dívkou, perspektivní pro 145, VYNIKAJÍCÍ JUNIORSKÝ KŮŇ PRO MISTROVSTVÍ, původ: Galoubet Du Marais – Pandore du Thot

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.