Hřebec na dnešní den: 1977 Stalypso

PR text / Stalypso se velmi rychle vyprofiloval v jednoho z nejlepších německých plemeníků. Jedná se o syna výjimečného plemeníka Stakkata. V roce 2005 zazářil na 30denním testu ve Schlieckau, kde obdržel vynikající známky. Za skokové schopnosti byl odměněn známkou 9,88. 

V roce 2008 se kvalifikoval na Bundeschampionat ve Warendorfu. V roce 2015 dosáhl s Denisem Nielsenem v sedle mnoha vítězství a umístění na mezinárodní úrovni. Na základě prvotřídních potomků z prvních ročníků hříbat byl v roce 2006 oceněn hlavní prémií pro skokové plemeníky. Dodnes bylo körováno 15 jeho synů k nimž patří např. Sakrileg, Stanton, Stationär Straviaty, Stylist.  Mnoho jeho dcer získalo státní prémii. V odhadech plemenných hodnot FN patří po mnoho let k nejvšestrannějším plemeníkům Německa. Již 42 jeho potomků dosáhlo nejvyšší výkonnosti v parkuru. Körovaný Skelton (alias Samurai) patří do stáje Meredith Michaels-Beerbaum, sníž se vítězně představoval v roce 2017 a následně pod norskou vlajkou uspěl také na pětihvězdičkové úrovni.

Vítěz mezinárodních parkurových závodů

Licencován pro: hannoverskou PK, vestfálskou, rýnskou, oldenburskou, OS-International a meklenburskou PK, německého sportovního koně, Svaz chovatelů německého koně

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.