Hřebec na dnešní den: Balcamor

PR text / Hřebec BALCAMOR (Baloubet du Rouet x Cassiano x Constant) je prvním körovaným synem olympijského vítěze Baloubeta du Rouet v České Republice. Balcamor je holštýnský teplokrevník odchovaný a vlastněný českým chovatelem ing. Jiřím Mayerem a v roce 2019 působí na jeho stanici Farma Ohrazenice (www.holstyni.cz) v rámci PK CS.

Líbivý a ušlechtilý zlatý ryzák Balcamor vybojoval jako dvouletý druhou příčku mezi více než 20 hřebci na körungu slovenského teplokrevníka, jako tříletý připouštěl formou inseminace na stanici v Mněticích, jeho několik slibných potomků bude v letošním roce tříletých.

Ukazuje vynikající techniku skoku, velkou skokovou schopnost a odvahu, krásný exteriér a jako většina potomků Baloubeta du Rouet má temperamentu na rozdávání. V roce 2018 jako 6letý absolvoval ve své druhé sportovní sezoně čistě a suverénně řadu parkurů stupně L** a na konci sezony se krásně předvedl na stupni S*. O jeho charakteru svědčí skutečnost, že je od začátku ježděný výhradně ženou.

Baloubet du Rouet sám mnoho let sportoval na nejvyšší úrovni a kromě OH v Aténách 2004 také třikrát vyhrál finále Světového poháru, jedná se o velmi tvrdého koně. Dal celou řadu špičkových sportovních koní, kteří mu zajistili i pozici nejlepšího plemeníka světa dle žebříčku WBFSH v letech 2012 a 2013. Jmenovitě například koně Chaman, VDL Bubalu nebo Paloubet d’Hallong. Dal již také řadu plemenných hřebců, z nichž velmi populární a již osvědčený je Balou du Rouet a k mladším nadějím patří již zmínění skokani Bubalu a Chaman, ale také třeba holštýnští plemeníci Baracuda a Brantzau.

Balcamor pochází z vynikající, sportovně i chovatelsky velmi úspěšné holštýnské rodiny 18A2. Matka Camora po Cassiano x Constant dosáhla výkonnosti L, poté byla prodána do USA, její sestra Constanze po Contender z matky po ceněném Constant patřila s vítězstvími v ST k nejlepším sportovním koním naší stáje a dala valacha Grandor s výkonností T*. Bába Galante IV dala kromě ještě dva další koně s výkonností 140 cm a vyšší. Klisna Noah po Corrado I z Galante, tedy polosestra Camory, je matkou u nás dobře známé skokanky Frascati van ter Hulst (Cassini I) a dalších čtyř koní s mezinárodní výkonností 140-145 cm.

Balcamor je ideálním partnerem klisen s nedostatkem temperamentu a plnokrevné krve. Svým potomkům by měl předávat svou tvrdost, krásný exteriér, odvahu, prostorný cvalový skok, vynikající styl skoku a energický odraz.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.