Hřebec na dnešní den: Cornet de Semilly

Objev OS körungu v roce 2017: Atlet skrz naskrz, výrazného typu s jasným zaměřením na výkon. Již na körungu zazářil naprosto přirozeným famózním skokovým projevem (schopnosti, technika nohou, bascule). Cornet de Semilly byl coby hříbě vydražen za vysokou částku na elitní aukci hříbat ve Vechtě.

Jeho zaměření na parkurový sport je jasně dané, neboť jak jeho otec, tak i děd a praděd patří k nejúspěšnějším skokovým koním své generace na světě. Jeho otec Cornet Obolensky je jedním z nejlepších skokových plemeníků světa současnosti (v roce 2017 byl čtvrtým nejlepším skokovým plemeníkem světa dle žebříčku WBFSH). V těžkém parkurovém sportu startuje na 288 jeho potomků, kteří na výhrách vydělali přes 6,79 miliónů euro. Celá řada jeho potomků startuje na mezinárodních závodech na úrovni 1,60 m v rámci Global Champions Tour. Doposud bylo körováno 80 jeho synů a sám Cornet Obolensky byl úspěšným sportovním koněm. V roce 2008 byl s Marco Kutcherem členem německého týmu na OH v Pekingu. Mateřský otec Diamant de Semilly si s Ericem Levalloisem (Francie) odnesl zlatou medaili ze soutěže týmů na Světových jezdeckých hrách v Jerezu a o rok později vybojoval stříbro na ME. Díky stabilním výkonům byl několikrát vyhlášen „Nejlepším otcem mladých koní“ na francouzských šampionátech ve Fontaineblau a zplodil celou armádu v mezinárodním parkurovém sportu úspěšných koní. Aktuálně je druhým nejlepším skokovým plemeníkem na světě dle žebříčků WBFSH a patří k nejlepším producentům parkurových koní pro mezinárodní 1,60 m soutěže. Ve třetí generaci se objevuje taktéž na mezinárodní scéně úspěšný polokrevník Sandro (j. Franke Sloothaak), plemeník, který mimořádným způsobem ovlivnil moderní chov sportovních koní. Z dalších předků původ Cornet de Semilly podtrhují zakladatel hřebčí linie Cor de la Bryère, Landlord, Chamisso i Farnese, což jsou všechno významní plemeníci holštýnského chovu skokových koní. Cornet de Semilly pochází z rodiny (kmene) klisen 306.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.