Hřebec na dnešní den: De Niro Gold

PR text / De Niro Gold zaujme nejen svým šarmem, ale také vynikajícím exteriérem. Tři vynikající základní chody jej předurčují pro drezurní kariéru. Imponující je také jeho jisté a ochotné vystupování doplněné maximálním přirozeným citem pro rovnováhu.

V roce 2016 absolvoval De Niro Gold 14denní test v Neustadt (Dosse), v němž obdržel dle očekávání vynikající hodnocení a v roce 2017 následoval sportovní test opět s vysokým hodnocením ve všech částech. V roce 2017 představil první ročník hříbat, který na přehlídce více než zaujal.

Jeho potomci se mohou chlubit kvalitním exteriérem a pohybem (takt, kmih). Je otcem celé řady prémiovaných a elitních hříbat, která rovněž patřila k za vysoké částky draženým aukčním koním. Díky tomu všemu obdržel od oldenburského svazu ve Vechtě 1c hlavní prémii. Jeho v roce 2017 bohužel uhynulý otec De Niro patřil k nejlepším drezurním plemeníkům světa posledních let. Získal oldenburskou Ia hlavní prémii, v sedmi letech debutoval v Grand Prix drezurních soutěžích, s Dolf-Dietramem Kellerem vyhrál Blaue Band při Hamburském derby, dvakrát zvítězil v německém šampionátu prof. jezdců. V roce 2008 byl vyhlášen „hannoverským hřebcem roku“ a jen v Německu má 86 körovaných synů. Matka Flourish je stát. prém. klisnou a pyšní se titulem oldenburská elitní klisna. Její otec Florencio I byl vestfálským šampionem roku 2003 a byl druhý na Bundeschampionatu pro čtyřleté hřebce. V roce 2004 zvítězil v nizozemském Pavo-Cup a následně s rekordním hodnocením 9,8 zvítězil na MS mladých drezurních koní ve Verdenu (v kategorii pro pětileté). V roce 2015 titul na stejném místě obhájil. Verdikt „gekört“ si vyslechlo již 44 jeho synů. Ve třetí generaci následuje Rubinstein I, sám druhý na Bundeschampionatu mezi drezurními koňmi. V roce 1994 zvítězil v Nürnberger Burg-Pokal a s různými jezdkyněmi patřil po mnoho let k nejlepším německým drezurním koním. V roce 1990 získal hlavní prémii a zplodil celou řadu körovaných synů v téměř všech německých chovatelských svazech.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.