Hřebec na dnešní den: Erste

PR text / Hřebec ERSTE je velmi elegantní, přitom dosti mohutný hřebec s výborným pohybem. Vysoký podíl plnokrevné krve ho předurčuje spolu s jeho charakterem a jezditelností k produkci militaristů. Prozatím startoval v nižších soutěžích všestrannosti a v Pardubicích se umístil v početném poli v soutěži ZL na 2. místě.

Jeho otec ESTEBAN xx patří k linii Princequillo xx. Mohutný hřebec s výborným pohybem byl využíván v mnoha chovatelských svazech včetně holštýnského, kde zanechal např dobré plemeníky Easy Way I a II. Jeho produkce se rozšířila i do USA. Dal vynikající militaristy v čele s olympijským holštýnem Rumour Has it a další T militaristy jako např. Easy Going, Elektron nebo MS Estee..

Matka TITANIA III  je dcerou Helinga, který působil v Kanadě a dal T militaristy Abbey GS, All In One, El Paso GS ….. Titania je zároveň matkou T militaristy Tabasco TSF ( USA) po Heraldik xx, a  klisny Terziany, která je matkou T militaristy Tesea ( Cheops ).

Bába TUSSI je státně premiovaná klisna a dala T skokana Tempico.

Prabába TERTIA III  je premiovaná klisna a je matkou plemeníka Timber ( skok 130 )

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.