Hřebec na dnešní den: Millennium

PR text / Millennium dal slovu plemeník zcela nový význam! Na podzim roku 2014 debutoval coby otec körovaných hřebců. Je otcem hřebců Sir Sansibar a Morricone, což jsou vítězové trakénského körungu v Neumünsteru resp. oldenburského körungu ve Vechtě.

V roce 2015 se Millenniův syn Helium stal rezervním vítězem trakénského körungu, Halleluja byl druhým rezervním vítězem a uspěl rovněž Sir Samoa, pravý bratr vítěze předešlého ročníku, Sira Sansibara. V roce 2016 se další z jeho synů, His Moment, stal vítězem trakénského körungu. V roce 2017 na trakénském körungu zvítězil další z jeho synů, Sir Milton, ve Verdenu získal prémii Meilenstein a na vestfálském körungu Maracaná. Počet jeho körovaných synů mezitím vzrostl na 36, což v jeho věku žádný jiný z plemeníků nedokázal. V roce 2016 byl otcem nejdražšího hříběte všech dob na aukci v Neumünsteru, stejně jako dalších na aukcích úspěšných hříbat (např. v Nördlingenu). Jeho mimořádná dcera Heavenly Brown byla v roce 2015 vyhlášena vítěznou klisnou roku celé trakénské populace při příležitosti trakénského körungu. My Lady se stala zemskou vítězkou v Bádensko-Württembersku. V roce 2017 obsadili jeho potomci první tři místa na saském zemském šampionátu v kategorii jezdeckých koní a je otcem vítěze Bundeschampionatu (spřežení) a dalších finalistů mezi jezdeckými koňmi. Je otcem rovněž vítězek přehlídek. V roce 2017 byli jeho nejstarší potomci pětiletí a sbírali již první vítězství a umístění v soutěžích pro mladé jezdecké a drezurní koně, včetně MS mladých drezurních koní. Ivonhoe se v roce 2016 stal trakénským šampionem mezi čtyřletými hřebci, Freiherr von Stein tento titul získal v roce 2017 a Marc Cain byl v roce 2016 druhý na Bundeschampionatu mezi tříletými hřebci. Sám Millennium byl druhým rezervním vítězem trakénského körungu v roce 2010 v Neumünsteru.

V rámci oldenburských dní hřebců v roce 2012 mu byla udělena Ic hlavní prémie.

Také sportovně se mu daří: V roce 2012 několikrát zvítězil v soutěžích pro mladé jezdecké koně a byl druhý na trakénském Bundesturnier v Hannoveru. Na svém kontě má vítězství v drezurních soutěžích do M (něm.) a také umístění v těžkých drezurách. V hodnocení plemenných hodnot FN patří se 146 body mezi nejlepší plemeníky v Německu.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.