Hřebec na dnešní den: Nibali van het Eikenhof

PR text / Tento nováček Hřebčína Sprehe byl objeven v Belgii. Okouzlující šiml Nibali van het Eikenhof zaujme silou, odskokem a téměř neomezenými schopnostmi (technika nohou, rychlé reflexy). Během své první sportovní sezóny se coby čtyřletý dočkal s Vanessou Bode několikrát vítězství v soutěžích pro mladé koně (s vysokým hodnocením).

Může se chlubit velmi zajímavým původem: Jeho plnokrevný otec Gemini CL xx, ceněný v zemích Beneluxu, pochází z chovu legendárního amerického skokového jezdce Franka Chapota. CL znamená klon, neboť Gimini CL xx je klonem mezinárodně úspěšného plnokrevného Gem Twist, který v roce 1988 vybojoval s Gregory Bestem (USA) týmové i individuální stříbro na OH, v roce 1990 byli na Světových jezdeckých hrách ve Stockholmu čtvrtí a Gem Twist je trojnásobným držitelem titulu „kůň roku“ americké GP asociace. Během své kariéry vydělal kolem 800 000 amerických dolarů. V Nibaliho původu se dále coby mateřský otec objevuje francouzský hřebec Toulon. Ten slavil úspěchy v mezinárodních VC s Hubertem Bourdym. Nezapomenutelné je jejich vítězství v rámci Global Champions-Tour v Sao Paulo (Brazílie). Díky celé řadě v 1,60 m parkurech úspěšných potomků patří k nejlepším skokovým plemeníkům světa. V Německu má v současnosti osm körovaných synů, mezi něž patří např. Toulouse (rezervní vítěz OS körungu 2009) a v roce 2017 následoval další OS rezervní vítěz. Jeho dcera Toulonia zvítězila ve Velké ceně Rastede 2014. Ve třetí generaci objevující se Kannan byl mezinárodně úspěšný s Francoisem Mathy jun. a Michelem Hécartem, zplodil přes 200 v mezinárodním parkurovém sportu (1,60 m) úspěšných potomků, k nimž patří např. olympijský vítěz Nino des Buissonets (j. Steve Guerdat, Švýcarsko), a je po mnoho let jedním z nejúspěšnějších skokových plemeníků světa (WBFSH). Ve čtvrté generaci se objevuje Lys de Darmen, spolehlivý a žádaný otec matek, zároveň otec mezinárodně úspěšných koní jako jsou Oberon (j. Rodrigo Pessoa), Medusa (j. Jeroen Dubbeldam) a Qualité (j. Robert Whitaker). Původ doplňuje také prvotřídně prochovaný Ferdigano (Winnetou - Lugano I - Agram).

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.