Hřebec na dnešní den: Santo Domingo

PR text / Santo Domingo je neobyčejně sympatický drezurní hřebec, který imponuje svým šarmem a výrazem - je to hřebec jasně předurčený pro drezurní obdélník. Oplývá prvotřídním pohybem v klusu, kroku i cvalu. V roce 2015 debutoval Santo Domingo vítězstvími a umístěními v soutěžích pro jezdecké koně ve sportu. 

V Burgstädt se stal se jezdeckým šampiónem Sasko-Durynska a byl třetí na jihoněmeckém šampionátu v Nördlingenu. Absolvoval rovněž 70denní test ve Schlieckau s velmi dobrým hodnocením. V roce 2016 následovaly další úspěchy ve sportu, stal se např. zemským šampiónem pětiletých drezurních koní a zopakoval tak svůj úspěch z předchozího roku. A tento titul si nenechal vzít ani v roce 2017, stal se zemským šampiónem šestiletých drezurních koní a několikanásobným vítězem drezurních soutěží do M (něm.). Od počátku byl chovateli hojně využíván a z jeho prvních ročníků hříbat pochází celá řada v různých PK prémiovaných hříbat, která si odnesla např. také druhé a čtvrté místo z německého šampionátu hříbat v Lienenu. A samozřejmě byla také úspěšná na aukcích v Nördlingenu a Vechtě. Kupci z tuzemska i zahraničí jsou hojně vyhledávána. Otec San Amour I se již velmi mladý prosadil coby dodavatel koní pro aukce, přehlídky a šampionáty. Je otcem několika vítězů Bundeschampionatu, 42 körovaných hřebců, k nimž patří např. také Sandbrink, vítěz jihoněmeckého körungu z roku 2011. V roce 2008 obdržel San Amour I hlavní prémii a byl vítězem drezurního indexu na VZH, kvalifikoval se na Bundeschampionat, kde se také ve finále umístil. Mateřský otec Fürst Heinrich byl v roce 2001 vítězem 30denního testu, v roce 2002 získal při příležitosti Oldenburských dní hřebců hlavní prémii mezi čtyřletými hřebci a v roce 2013 zvítězil na Mistrovství světa mladých drezurních koní v kategorii pětiletých. Během několika let se z něj stal špičkový plemeník s více než 52 körovanými syny a 100 dcerami oceněnými státní či svazovou prémií. Rodina Santo Dominga je jednou z nejúspěšnějších v Německu. Za zmínku stojí především výjimečná klisna Poetin, vítězka Bundeschampionatu, spolková vítězka a vítězka MS mladých drezurních koní.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.