Ministr zemědělství jmenoval nové vedení kladrubského hřebčína

Novým ředitelem Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem, s.p. se stal k 1. 12. 2009 Ing. Jan Höck. Ministr zemědělství Jakub Šebesta dnes rovněž jmenoval ředitele státní příspěvkové organizace Národní hřebčín Kladruby nad Labem, kterým byl jmenován Ing. Antonín Němec.

Stěžejním úkolem nového vedení bude převedení kladrubského hřebčína ze současné právní formy státního podniku na příspěvkovou organizaci a opětovné zpracování žádosti o dotaci z Integrovaného operačního programu, tak aby bylo možné čerpat evropské prostředky na revitalizaci hřebčína v co nejkratším termínu. V nejbližší době se nastartuje v hřebčíně ministerský audit, který má za cíl zmapovat momentální kondici této organizace, kterou je nutné znát před jeho převodem na příspěvkovou organizaci.

Ministr zemědělství zvolil variantu jmenovat nové vedení před výběrovým řízením, protože situace, která v hřebčíně nastala, vyžaduje rychlé řešení.

Jan Höck je zkušeným manažerem, v minulosti působil jako ředitel Státního zemědělského a intervenčního fondu a stál u zrodu této platební agentury, přes kterou proudí veškeré dotace do zemědělství. Je rovněž dlouholetým chovatelem koní. Jana Höcka na post ředitele kladrubského hřebčína doporučili právě odborníci z řad chovatelů koní.
Antonín Němec dosud působil jako zástupce ředitele odboru zakladatelské činnosti ministerstva zemědělství, přičemž právě tento útvar má na starosti vztahy ministerstva a kladrubského hřebčína.

 

Doporučujeme též ke shlédnutí:

http://www.financninoviny.cz/zpravy/novym-reditelem-kladrubskeho-hrebcina-se-stal-jan-hock/410103

http://ekonomika.idnes.cz/kladrubsky-hrebcin-ma-nove-vedeni-povede-ho-byvaly-sef-szif-hock-pw8-/ekoakcie.asp?c=A091201_122655_ekoakcie_vem

http://domaci.ihned.cz/c1-39272610-dalsi-zmena-v-kladrubech-hrebcin-povede-hock

http://www.ct24.cz/domaci/74105-kladrubsky-hrebcin-povede-jan-hock/

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.