Ocenění koně ČT 2012

Svaz chovatelů českého teplokrevníka každoročně odměňuje zástupce plemene ČT za propagaci koní českého chovu mezi chovatelskou a sportovní veřejností v mezinárodním měřítku v roce 2012. Majitélé takto oceněných koní dostali finanční poděkování za výbornou reprezentaci koní plemene český teplokrevník.

Členové předsednictva Svazu chovatelů českého teplokrevníka  po pečlivém uvážení a na základě výsledků v sezoně 2012 navrhli tyto koně:

61/715 ATHOS
Emu Jančářovou a koně plemene český teplokrevník jménem ATHOS (po 2419 Adriano – 1 z 61/498 Dáša, chovatel ZP Hvězdlice a.s.) nemusíme představovat. Tvoří spolu sportovní dvojici již více než deset let a za tu dobu nasbírali pěknou řadu důležitých ocenění. Mezi ty nejnovější patří Kůň a jezdec roku 2011. V sezoně 2012 se již stabilně usídlili v drezurních soutěžích nejvyššího stupně obtížnosti “TT“ a mezi významné výsledky patří absolvování úlohy GP na CDI Kaposvár za více než 65%, což jim pravděpodobně vynese kvalifikaci na drezurní mistrovství Evropy 2013. Dvakrát se podařilo Emě a Athosovi zvítězit ve Velké rundě na CDI Fót a následovat by mohl další výčet skvělých výsledků. V České republice jste tuto dvojici mohli spatřit při CDI-W v Brně, kde se v obou startech umístili do pátého místa.

1605 CASCAR
CASCAR je plemenný hřebec českého teplokrevníka (po holštýnském hřebci Cassini I z matky Dime po Caretino, chovatele Rudolfa Jánského ze Štěpánova) s vlastní výkonností st. T**, které dosáhl spolu v sedle s Josefem Kinclem ml. Má za sebou spousty mezinárodních závodů, kde získával výborné výsledky, které se projevily v hodnocení světového poháru. Nejlepších výsledků dosáhl na zahraničních závodech v Lešně, Lipici, Poznani a Bratislavě. V neposlední řadě má vynikající výsledky také na české scéně – stal se MISTREM ČR ve skocích seniorů v roce 2012.

67/783 GALETTA
Galetta je šestiletá klisna českého teplokrevníka (po otci 2906 Fedeweisser z matky 67/949 Gallera po Faraday, chovatel Oldřich Bajer z Nového Jičína). Mezi její nejvýznamnější výkon patří v loňském roce účast na MS mladých koní v belgickém Lanakenu, kde spolu s Rudolfem Doležalem absolvovala všechny tři soutěže s chybou. V sezóně 2012 startovala Galetta v 29 soutěžích do stupně “L**“ a z toho jich 17 absolvovala bezchybně a 7 pouze s chybou. V roce 2012 se také Galetta kvalifikovala do finále KMK. Další výborné výsledky jsou vítězství v rakouském Wiener Neustadt, několik druhých míst v Pezinku, v Martinicích v kvalifikační soutěži při Šampionátu mladých koní, Brně-Veveří, Zduchovicích a v Linci.

55/280 ESPRI
Český teplokrevník ESPRI je český teplokrevník po otci 2771 Euripides z matky 61/892 Wanesa po Wategatte chovatele MVDr. Josefa Lysáka. Espri se hned v úvodu sezony blýskl spolu se svým jezdcem Jiřím Hruškou, prvním místem při Velké ceně Ostravy - Skokového poháru České pojišťovny. V sezóně 2012 absolvoval 48 startů do úrovně stupně “ST“ a z toho jich bylo 29 bezchybných. Na svém kontě má dalších 5 vítězství v soutěžích stupně “S“ a na konci sezóny absolvoval také několik startů na zahraničních závodech v polském Lešně a Poznani.

30/474 QUEEN C
Queen C je osmiletá klisna odchovaná Ing. Jaroslavem Martincem po otci Catrick z matky Quiblesse po Grandus. V loňské sezóně startovala na zahraničních závodech pod velmi talentovanou juniorkou Adélou Půlpánovou. V sezoně 2012 dosáhla výborných výsledků na Mistrovství ČR juniorů na Ptýrově, kdy první dvě kola absolvovala klisna bezchybně a do třetího kola si jezdkyně vybrala zkušenějšího koně. Queen C také zvítězila v Younster tour pro sedmileté koně v rakouském Ebereichsdorfu. Předních umístění také dosáhla na zahraničních závodech ve Wiener Neustadt, Geře, v Linci a Kreuthu.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.