Opustil nás ing. Vladimír Milota...

V sobotu,  22. 11. 2008 nás náhle ve věku 56 let opustil dlouholetý milovník koní, ing.Vladimír Milota. Jeho život byl pevně spjatý s koňmi a jim celý život zasvětil, ať už jako učitel na SOU Zemědělském v kroměříži výukou odborných předmětů oboru chovatel koní, jezdec z povolání, nebo jako velký příznivec chovu Moravského teplokrevníka, u jehož rozvoje stál a aktivně se na něm podílel.

Jeho přehled o původech koní a historii vzniku Anglického plnokrevníka, liniích a rodinách, byl pověstný. Byl aktivním přispěvatelem časopisu Jezdectví (Geneze chovu Przedswita, Gidrana, NorthStara...) a spousty jiných, spoluautor několika publikací o koních.. namátkou "Není poník jako poník". Spolupodílel se také na mezinárodním koňském slovníku.

Jako jedna z mnoha jeho bývalý žákyň musím říci, že co nám dal ve svých hodinách on, to by asi jiný učitel nedokázal. Jeho nadšení pro obor nám otevíralo cesty do světa koní a jeho zkušenosti nás vedly.

Uměl být výborným kamarádem, kdykoliv ochotným poradit a pomoci, ale zároveň přísným učitelem, který byl rozhodnutý do nás dostat to, co považoval za důležité. A je pravda,že to většinou dokázal...
Myslím že budu mluvit za všechny jeho bývalé žáky, když řeknu, že ze srdce děkuji za každou vteřinu času, kterou nám věnoval... za každou radu, kterou nám dal a za jeho lásku k učení.

Taťko, děkujeme Vám za vše...

Darča Páleníková

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.