Prémiovaný Cantesini bude působit v Německu

Holštýnský hřebec Cantesini (Cascadello I) bude v roce 2016 působit v Německu, jak nám sdělil jeho majitel Rastislav Noskovič ze společnosti Sport a Media. Cantesini se vloni účastnil holštýnského körungu, kde skončil pátý a obdržel prémii, poté se účastnil také körungu ČT, kde skončil druhý a také obdržel prémii.

Proč nebude tento rezervní vítěz körungu ČT působit v plemenitbě v ČR? "Bohužel nikdo z ČR do konce roku 2015 neprojevil zájem," odpověděl R. Noskovič na náš dotaz. "Je mi to velice líto, protože si myslím, že má stejně jako další naši koně Castelano nebo Canavaro velmi dobrý původ. Körungu ČT v Herouticích, jenž následoval po holštýnském, jsme se samozřejmě zúčastnili právě proto, aby v plemenitbě ČT mohl působit. Z Heroutic jsme odvezli koně do Tlumačova, kde všichni naši koně, kteří také dostali ke konci roku 2015 výpověď, v tu dobu stáli, ale až do 5. ledna nikdo z ČR zájem neprojevil, takže jsme kývli na nabídku, která přišla z Německa."

Chovatel Cantesiniho (Cascadello I x Cassini I) R. D. Hennings stojí také za vítězem holštýnského körungu, jeho produkt Castelano obdržel na körungu ČT 2014 prémii a v roce 2011 vyhrál jeho Cannavaro körung ČT a obdržel i prémii. Všechny tyto koně byli nebo jsou v majetku společnosti Sport a Media.

 

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.