Západočeské klisny slavily svůj úspěch ve skoku ve volnosti 2013

Devátý ročník skoku ve volnosti čtyřletých klisen plemene český teplokrevník již zná svoji vítězku. Dne 23. 3. v Herouticích proběhlo finále této prestižní chovatelské soutěže, kterou každoročně pořádá Svaz chovatelů ČT pro své členy i nečleny, zkrátka pro všechny, kteří chovají a mají mladé a schopné klisny stejnojmenného plemene a chtějí prezentovat své produkty. Tato soutěž má svou historii, neboť její počátky se datují od roku 2005, kdy proběhl první ročník.

Klisna 45/245  Holčina.

Klisny, jsou do finále nominované z kvalifikačních kol, které se realizují vždy alespoň v 7mi oblastech ČR, postupují  3 nejlepší z oblasti. Pro letošní ročník byla vypsána kvalifikační kola v Písku, Herouticích, Krutěnicích, Měníku, Tlumačově, Brně, Frenštátu pod Radhoštěm.
Finále mělo 100% účast, neboť všech dvacet kvalifikovaných klisen přijelo do Heroutic předvést své kvality. Komise, v letošním roce mezinárodní, ve složení: ing. Regner Karel (předseda), Kincl Josef, ing. Mamica Leopold, Doc. ing. Iva Jiskrová, Bauer Christoph (hrebčín Sprehe) měla nelehký úkol. Schopnosti klisen byly velice vyrovnané. Klisny se komisi předvedly nejprve na ruce, kde se hodnotila mechanika pohybu v kroku a klusu, poté klisny překonávaly skoky o výšce 120,130 a 140cm, jednotlivá kola se hodnotila, součet všech známek byl výslednou známkou. Nejvíce bodů obdržela klisna ze západočeské oblasti 45/245 HOLČINA po 2997 Aristo Z, z matky po 5067 Papillion, chovatel: Ing.Vondrouš Otakar, Chlumec nad Cidlinou,  majitelka Poláková Jitka, Dolní Lukavice, celková známka 8,40 bodů. Druhé místo obsadila její krajanka klisna 25/933 NICOLE po 2805 Le Patron z matka po Burslem (IRE) xx, chovatel a majitel Kůla Milan, Nezvěstice, s počtem bodů 8,34. Třetí příčka náležela klisně 61/376 LEE-E po 2901 Lancelot z matky po 814 Catango Z, chovatel: Eremiáš Vladislav,Slavkov u Brna a majitel: Mlčoušková Hana,DiS.,Chvalkovice u Bučovice, s celkovým počtem 8,22 bodů. Ostatní umístění klisny a jejich výsledky naleznete na www.schct.cz.

Klisna 45/245  Holčina.

Celá akce měla velice dobrou úroveň, diváci měli možnost sledovat přímí přenos přes internet v klidu domova, přesto přijelo do Heroutic dost diváků, kteří i přes velikou zimu vydrželi a podpořili české koně. Velké poděkování patří organizátorům a pořadatelům manželům Perníčkovým, kteří se postarali o výbornou atmosféru, kompletní a bezchybný servis, ale především proškoleným předvaděčům, kteří pod vedením svých lektorů Christophera Bauera a Uweho Hannövera podali skvělé výkony a velkou měrou napomohli klisnám k jejich excelentnímu předvedení.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.