127. Velká pardubická s ČP: Den "D" - Velkou pardubickou sledovaly miliony diváků

V neděli 8. října 2017 proběhl již 127. ročník Velké pardubické s Českou pojišťovnou. Na programu byla jako 8. dostih se začátkem v 16:40 hodin. Kolik se prosázelo a jaká byla nejvyšší výhra?

Aktualizace 11. 10. 7:00 HOD: Letošní 127. Velká pardubická s Českou pojišťovnou přilákala k televizním obrazovkám o 700 tisíc diváků více než v loňském roce. Vrchol české překážkové sezony na programech ČT1 a ČT Sport sledovaly 3 miliony diváků. Další sledovali přenosy na zahraničních kanálech a také prostřednictvím sázkové kanceláře PMU ve čtyřiadvaceti zemích světa. Přímo na závodiště si dostihový svátek přišlo užít dvaadvacet tisíc diváků. Podrobnosti v tiskové zprávě.

Aktualizace 10. 10. 12:20 HOD: Celkový objem sázek v letošním roce činil 5 175 000 Kč, z toho 4 797 000 Kč v kurzových sázkách (na Velkou pardubickou vsazeno 2 043 000 Kč) a 378 000 Kč v totalizátorových sázkách na pořadí 2 a 3 koní (na Velkou pardubickou vsazeno 140 000 Kč). Porovnání s rokem 2016: kurzové sázky vloni 4 820 000 Kč a totalizátorové sázky 430 000 Kč.

 

Sázky na Velkou pardubickou

Nejvíce sázek bylo uzavřeno na koně Charme Look s žokejem Stromským, jehož kurz po škrtu koně Virtus d´Estruval (původně druhý favorit dostihu) poklesl ze 3:1 na 2,35:1. Na pozici druhého favorita se posunul Zarif s kurzem 3:1 a třetím favoritem byl No Time to Lose s kurzem 7:1. Francouzští koně Urgent de Gregaine a Songe d´Estruval se přílišné důvěře sázejících netěšili a oba odskakovali do dostihu s kurzem 15:1 na vítěze.

 

Nejvyšší výhry

Nejvyšší výhra na jeden sázkový tiket v poměru k výši sázkového vkladu byla letos vyplacena sázejícímu za uhodnuté pořadí prvních tří koní v cíli Velké pardubické (No Time to Lose - Urgent de Gregaine - Delight My Fire). Sázející vsadil pouhých 40 Kč na přesné pořadí prvních tří koní v cíli a vyhrál 18 450 Kč (výherní kvóta činila 4 612 Kč za 10 Kč vsazených).

V kurzových sázkách byly nejvyšší výhry vyplaceny sázejícím, kteří tipovali koně No Time to Lose jako vítěze Velké pardubické.

 

 

 

 

 

Startovní listiny | Sázkové kurzy

 

 

Výsledky

online-výsledky

 

16:40 HOD: 127. Velká pardubická s Českou pojišťovnou

Vítězem 127. Velké pardubické se stal hned ve svém prvním startu v tomto nejtěžším dostihu No time To Lose (GB) v žokejem Janem Kratochvílem. Druhý dokončil Urgent de Gregaine (FR) s žokejem Felixem de Gilesem. Třetí dokončila Delight My Fire a žokej Niklas Lovén.


15:40 HOD: Poplerův memoriál skupiny Profireal Group

Nejkratší dostih absolvovalo pouze pět koní. Velmi lehce zvítězila klisna Loire s žokejem Josefem Bartošem. Druhý se umístil Theophilos (FR) s žokejem Josefem Váňou ml., třetí dokončil Tarant (IRE) s Pavlem Složilem ml. 

 

14:56 HOD: Cena společnosti VCES a.s. - Cena Labe

V Ceně Labe zvítězil velmi lehce Vicody(FR) s žokejem Josefem Bartošem. Druhý doběhl Thigane du Berlais (FR) v sedle s Pavlem Složilem ml., třetí se umístil Art And Co (ž. Felix de Giles).

 

14:10 HOD: Cena hejtmana Pardubického kraje - Cena Vltavy

Velmi lehce zvítězil Mirax s žokejem Jaroslavem Myškou. Druhý dokončil Marcus Aurelius (ž. Josef Bartoš), třetí se umístila Waikita (am. Michal Mikšovský).

 

13:30 HOD: Cena za podpory společnosti Paragan, s.r.o.

Z vítězství se radoval Kindly Boy (ž. Marcel Novák). Druhé místo obsadil Canton (ž. Thomas Boyer), třetí Avec Charme (am. Michal Mikšovský).

 

12:51 HOD: Cena portálu Česko země příběhů a Cena ČASCH

Zvítězil jistě Medic (ž. Martinem Liškou), druhá Nancy (ž. Jan Faltejsek), třetí Kornelius (ž. Pavel Složil ml.)

 

12:12 HOD: Cena Pivovarů Staropramen - Cena Laty Brandisové

V druhém dostihu zvítězila zadrženě klisna Izynka s žokejem Lukášem Matuským v sedle. Druhé místo obsadil Silk (ž. Jan Kratochvíl), třetí pak Dunáta (ž. Petr Tůma).

 

11:31 HOD: Cena firmy Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. - Cena Jana Kašpara

V prvním dostihu zvítězil jistě Player s žokejem Marcelem Novákem před Mahonym (ž. Josef Bartoš) a Modřínem (ž. Jaroslav Myška).

 

 

 

 

ČASOVÝ HARMONOGRAM DNE

9:00

Otevření areálu

11:00

Slavnostní zahájení dostihového mítinku

11:30

Cena firmy Chládek a Tintěra, Pardubice, a.s. -  Cena Jana Kašpara

,,Malá Velká pardubická" - dostih minikoní s vodičem (rozběhy)

12:10

Cena pivovarů Staropramen - Cena Laty Brandisové

12:50

Cena portálu Česko země příběhů a Cena ČASCH

13:30

Cena za podpory společnosti Paragan, s.r.o.

14:10

Cena hejtmana Pardubického kraje - Cena Vltavy

,,Malá Velká pardubická" - finále dostihu minikoní s vodičem

14:55

Cena společnosti VCES a.s. - Cena Labe

15:40

Poplerův memoriál skupiny Profireal Group 

16:40

Start 127. Velké pardubické s Českou pojišťovnou

17:00

Slavnostní dekorování

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.