Brno: Jarní brněnská steeplechase pro Tripolise

V sobotu odpoledne úvodním dostihovým dnem odstartovala letošní dostihová sezóna na závodišti v Brně - Dvorskách. Tradičními vrcholy prvního dne brněnské sezóny jsou Jarní moravská míle a Jarní moravská steeplechase. 

V rovinovém vrcholu Jarní moravské míli (III. kat., 4+, 1 600 metrů, 45 000 Kč), jež se letos uskutečnila pod patronátem společnosti Loko - Trans, se představilo sedm koní, přičemž stylem start cíl se mezi nimi prosadila sedmiletá tmavá hnědka Quaff (Hlubučková), když v závěru o půl délky odolala náporu o devět kilo méně nesoucí Ultimy (ž. Havelková), třetí s odstupem jedné a půl délky finišoval Monte Christo (ž. Laube). V překážkovém vrcholu Jarní brněnské steeplechase - Poháru hejtmana Jihomoravského kraje (stch III. kat., 5+, 4 100 metrů, 80 000 Kč) se radoval realizační tým okolo devítiletého valacha Tripolise (Odložil), který zvítězil jistě o jeden a tři čtvrtiny délky před Stefanem (ž. Matuský), třetí Purple Heart (Málková) ztrácel sedm délek.

V rámcovém programu se nejvíce dařilo dvojici Martina Havelková a Marcel Novák, když oba v rámci odpoledne zvítězili dvakrát. Martina Havelková svými triumfy "orámovala" průběh celého odpoledne, neboť nejprve s Our Lass trenéra Kantka ovládla úvodní Cenu Letiště Brno -  Memoriál Jiřího Císaře (IV. kat., 4+, 1 400 metrů, 30 000 Kč) a posléze i závěrečnou Cenu Blanenských živnostníků (IV. kat., 4+, 2 200 metrů, 30 000 Kč) s Heure připravovanou Vladimírem Derychem. Marcel Novák nejprve odpilotoval svěřence Martiny Růžičkové Royal Flyera k osmidélkové demolici opozice v Ceně Jezat s. r. o. a Stolařství Sáňka (stch V. kat., 4+, 3 200 metrů, 30 000 Kč) a pak s Flickerem duše brněnských dostihů Josefa Vymazala těžil z problémů v Ceně K + K Metal, a. s. (stch IV. kat., 5+, 3 400 metrů, 50 000 Kč) suverénně nejlepšího Thirteen Diamonds (žk. Složil ml.), který byl po doběhu z prvního místa dikvalifikován kvůli vyšlápnutí do pískové dráhy. Díky této dvojici triumfů si Marcel Novák upevnil pozici v čele překážkového jezdeckého šampionátu aneb Poháru Josefa Váni. 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.