Cena Agrobyškovice v Chuchli

V neděli se na závodišti v Praze-Velké Chuchli uskuteční letošní dvanáctý dostihový den, jímž se uzavře první polovina metropolitní sezóny. Od 14 hodin je připraven program osmi dostihů, které se vyznačují převdeším početným obsazením a vyrovnaností startovních listin. Oznámeno je 114 startujících koní, a to jsou ještě v polovině dostihů připraveni náhradníci. Hlavní položka nabídky - Cena Agrobyškovice - bude odstartována v 16 hodin.

Početná startovní pole, vyrovnané šance
14.00 - Cena Lukavy (III. kat., 1000 m): v nejkratším sprintu nastupuje po snadném triumfu z žákovského dostihu v Bratislavě, z dobré startovní pozice (č. 2) devítiletý bílý valach Polish Magic proti jedenácti soupeřům, z nichž by mu největším konkurentem měl být čtyřletý Erotic Dream, i když startuje teprve potřetí v kariéře.
14.30 - Cena Femat (III. kat., 1200 m): téměř polovina ze čtrnácti nezvítězivších dvouletých aktérů debutuje, z již zkušených by měli o vítězství bojovat především Fabregas a Wahigh, kteří se při svých jarních premiérách umístili mezi třemi nejlepšími.
15.00 - Cena Gify (IV. kat., 1600 m): v poli šestnácti nezvítězivších tříletých koní mají nejlepší vyhlídky Aladar a Trymerous, kteří v posledních startech obsadili druhá místa, dále bude na dvě bronzové příčky navazovat klisna La Tortura.
15.30 - Memoriál Miloslava Nového (hdcp III. kat., 1600 m): progresivní pětiletý Rockhill sice koncem května podlehl tříletému Double Rubble, ale ten zde bude výrazně více zatížen, a tak má jeho starší soupeř, který teprve před pěti týdny zahájil dostihovou kariéru, šanci na zdárnou odvetu.
16.00 - Cena Agrobyškovice (hdcp II. kat., 2200 m): druhý a čtvrtý z Červnového poháru Dekolt a Madanpour se minulý týden nevešli na start derby, ale na handicapové scéně proti tuctu většinou starších konkurentů nastoupí s vítěznými ambicemi, jako jejich hlavní soupeři vypadají stabilní Neználek, ve třech letošních startech na nižší úrovni neporažený Vabecar a klisna Olmaia, která vytrvalecké vlohy předvedla už vloni, kdy dokázala dva ze tří startů vyhrát.
16.30 - Cena vozu Škoda Yetti (hdcp IV. kat., 2400 m): po sérii dotovaných umístění by zde mohl triumfovat pětiletý Cazeeriho, jeho snahu o premiérový triumf se budou snažit překazit zejména tříletí soupeři květnový vítěz Cabrio a tehdy za ním umístění Landini s Carolinou Annou.
17.00 - Cena Derby Klubu (hdcp IV. kat., 1800 m): před třemi týdny jen těsně druhý v žákovském dostihu, pětiletý Rolling Ocean bude se sedmiletým Idealistem a čtyřletou Faurine, kteří nastoupí méně zatíženi, než v jarních startech, odolávat tlaku tria tříletých s dobrými šancemi Princess Lena, Honey Bunny a I Will Fly.
17.30 - Cena sázek ve Fortuně (hdcp IV. kat., 1400 m): tříletá Nefertiti by po květnovém zásahu mezi nezvítězivšími vrstevníky mohla zaútočit také v poli ostřílených protivníků, z nichž by nejlepší vyhlídky měli mít málo zatížený Redul, klisna Borůvka Mňam, květnový vítěz Nomon a desetiletý matador sestavy College Classic.
17.30 - Cena Kinobusu (hdcp IV. kat., 2600 m): jako minulou neděli, na závěr vyrovnaný vytrvalecký handicap

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.