Cena Masise - výsledky

Tradiční CENA MASISE - POHÁR GRANDHOTELU PUPP za podpory společnosti CHARVÁT Group s.r.o., první důležitá zkouška výkonnosti dvouletých koní, v neděli psala své další pokračování.  

Většina koní v ní úspěšných ve svých výborných výkonech pokračuje i v následných klasických testech a my se tak můžeme těšit, jak si nejlépe umístění příští rok povedou jako tříletí. Především klisna Saša, která hlavní bod slunečného odpoledne při svém druhém životním startu s jistotou tří délek ovládla. Na čele 1.200m dlouhého dostihu pracoval  nakonec čtvrtý Duke of Darhorse. Svěřenkyně trenéra Tomáše Váni  se ovšem v cílové rovince neustále zlepšovala a o jisté tři délky triumfovala před favorizovaným Zockem.

Účastníci hlavního dostihu nebyli jedinými dvouletými. V mílové Ceně EBF se po boji o krk prosadila poprvé v životě startující Polyanta.

Převážná většina nedělních dostihů se odehrála ve znamení pohledných a těsných doběhů. To platí také v případě druhého vrcholu mítinku, dvojkové vytrvalecké Ceny spol. Charvát Group s.r.o. I ve druhém letošním karlovarském startu zůstává neporažená specialistka na tamní dráhu Lužnice.

Ve dvou rámcových dostizích diváci viděli tvz. „mrtvý“ doběh, kdy cílem prolétli dva koně současně a dotace za umístění na třetím místě si rozdělili.

 

Výsledky:

Cena GALOPP REPORTER (IV.kat.,1.600m):Tanitschka (am.T.Grbavčicová) – Herbebois (ž.M.Havelková) – Surikata (K.Hlubučková)

Cena EBF (III.kat.,1.600m): Polyanta (ž.P.Foret) – Sir Sun (ž.J.Chaloupka) – současně Johanka (ž.V.Korečková) a Good Sign (ž.B.Murzabayev)

Cena spol. ACCOR s.r.o. (III.kat.,2.000m): Prince of Gracie (ž.J.Verner) – Secretive Lord (ž.M.Mach) – Dzinfizz (ž.J.Chaloupka)

Cena MASISE - POHÁR GRANDHOTELU PUPP za podpory společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (I.kat.,1.200m):Saša (ž.B.Murzabayev) – Zock (ž.M.Mach) – Landaron (ž.M.Laube)

Cena spol. CHARVÁT GROUP s.r.o. (II.kat.,2.400m):Lužnice (ž.J.Verner) – Latigera (ž.M.Laube) – Omnibus (ž.J.Rája)

Cena HIPODROM HOLOUBEK (III.kat.,1.400m):Rabbit Makfi (ž.M.Laube) – Fur Coat (M.Hrouda) – Jamari (ž.P.Foret)

Cena JAROMÍR MARUNA ELEKTRO SERVIS (V.kat.,1.400m): Lemesína (ž.B.Murzabayev) -  Our Lass (M.Hrouda) – současně Lakar (ž.V.Korečková) a Matter For Joy (ž.J.Rája)

 

 

Tisková zpráva

Předposlední dostihové odpoledne letošní sezóny na karlovarském závodišti proběhne v neděli 14. srpna ve znamení plnokrevného dorostu. Hlavním bodem programu bude Cena MASISE - POHÁR GRANDHOTELU PUPP za podpory společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (I.kat., 135.000 Kč), důležitý srovnávací test dvouletých koní.

Počátky spadají do 80. let minulého století. Cena Masise se na západ Čech z centrálního závodiště ve Velké Chuchli přestěhovala v roce 1994. Dostih, ve kterém nezřídka své kvality poodhalí budoucí šampióni klasického, tedy tříletého ročníku, je pojmenován po jednom z nejlepších koní v celé české historii. Napajedelský rodák a držitel titulu Kůň 20. století si tuto poctu vysloužil jak svými výkony dráze, tak působením v chovu. V roce 1955 vyhrál v časovém rekordu Československé derby. Zisk modré stuhy byl pouze jedním ze třinácti triumfů hnědáka, který později plných 20 let působil jako plemeník.  

Na trať dlouhou 1.200m se vydá devět aktérů. Hrdina červnové Simsonovy ceny Zock (ž.M.Zatloukal) má ze všech startujících nejen největší zkušenosti, ale také vynikající výsledky. V nohách má tři sezónní starty, dvakrát vyhrál a jednou doběhl jako třetí. Po suverénním triumfu v červencovém termínu na zdejší dráze si o pozornost říká Duke Of Darhorse (ž.J.Verner). O přední místa by měla usilovat Saša (ž.B.Murzabayev), v jejíž prospěch mluví druhé místo z Simsonovy ceny. Proti převaze importů se postaví trio českých odchovanců. Nepatrnou hmotností výhodu bude mít klisna Argami (ž.J.Šafář), červnová chuchelská vítězka dostihu III. kategorie. Vyrovnané výkony podal v dosavadních dvou životních startech Landaron. Navíc ho bude podporovat jeho stálý žokej Martin Laube. Dodatečně dohlášený Christok (ž.I.Koplíková Janáčková) karlovarskému publiku připomene geny svého výjimečného otce Sharpoura, čtyřnásobného vítěze Lázeňské míle z let 2008 až 2011. Prozatímní vládkyně trenérského rovinového šampionátu Helena Vocásková posílá málo zkušenou Arkanii (ž.J.Rája), která ovšem při prvním životním startu doběhla na druhém místě. Do nejvyšší společnosti poprvé zavítá Felix (ž.P.Foret) a cestu mezi nejlepší možná nebude mít lehkou v červnové Simsonově ceně neumístěná Global Girl (ž.M.Havelková).

Ani v druhém nejvýše hodnoceném dostihu nemají sázející výběr svého favorita ulehčený. Cena společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (II.kat., 2.400m, 100.000 Kč) nabízí velice zajímavé devítihlavé pole. Loňský vítěz Karlovarské dvojnásobné míle Charros (K.Hlubučková) vyběhl v aktuální sezóně čtyřikrát a čtyřikrát se umístil nejhůře pátý. Také Fernando (ž.J.Chaloupka) se v každém z letošních startů v nejvyšší kategorii umístil do 5. místa. Nepodařený výkon z Oaks by měla napravit nejméně zatížená Latigera (ž.M.Laube). Zkušenosti z velkých klání by mohl využít letošní účastník Českého derby Johnny Whistle (ž.P.Foret) nebo jeho polobratr, stájový i tréninkový kolega Lodgian Whistle (ž.V.Korečková). Totéž platí pro excelentního vytrvalce Omnibuse (ž.J.Rája), kterému se letos nedaří. Přesně opačně je na tom trojnásobně umístěná a v červnové Karlovarské dvojnásobné míli vítězná Lužnice (ž.J.Verner). Do pořadí by měla díky dvěma solidním 3. místům z Chuchle a Bratislavy promluvit také loňská vítězka slovenského Oaks Ines (ž.B.Murzabayev). První vystoupení po šestém místě v letošním derby čeká svěřence Josefa Váni Urban Joye (ž.M.Zatloukal).


Program

14.30   Cena GALOPP REPORTER (IV.kat.,1.600m)
15.00   Cena EBF (III.kat.,1.600m, dvouletí)
15.30   Cena spol. ACCOR s.r.o. (III.kat.,2.000m)
16.00   Cena MASISE - POHÁR GRANDHOTELU PUPP za podpory společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (I.kat.,1.200m, dvouletí)
16.30   Cena spol. CHARVÁT GROUP s.r.o. (II.kat.,2.400m)
17.00   Cena HIPODROM HOLOUBEK (III.kat.,1.400m)
17.30   Cena JAROMÍR MARUNA ELEKTRO SERVIS (V.kat.,1.400m)

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.