Červenec bude ve znamení jezdeckého sportu

Dostihy v Pardubicích si sice daly prázdniny, přesto to bude na dostihovém závodišti žít. Druhá polovina července bude patřit jezdeckým závodům spřežení a soutěžím všestrannosti. Vrcholem bude Mistrovství České republiky družstev ve všestrannosti. Doplní je šampionát koní Shagya arab.

Ve dnech 24. – 26. července bude pardubické závodiště hostit jezdecké závody ve spřežení, konkrétně Cenu hejtmana Pardubického kraje. V této kvalifikaci na Zlatou podkovu jsou vypsány soutěže pro jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží a také jedno a dvojspřeží hobby a dvojspřeží pony. K těmto tradičním závodům se připojí 25. července šampionát koní Shagya arab.

Jen pár dnů později, ve čtvrtek 30. července se uskuteční soutěže všestrannosti – kritérium mladých koní (KMK). To je vypisováno jako chovatelská soutěž čtyř až šestiletých koní. V Pardubicích se uskuteční postupové soutěže obtížnosti ZK pro čtyřleté, ZL pro pětileté a L pro šestileté koně. 

Na KMK naváže třídenní Mistrovství České republiky družstev ve všestrannosti, konkrétně ve dnech 31. července až 2. srpna. Vypsáno je sedm soutěží včetně jednoho hobby závodu. Družstva jsou tří až čtyřčlenná, započítávají se výsledky tří nejlepších v každém družstvu. Družstva nominuje příslušná oblast. 

Propozice všech soutěží jsou zveřejněny na webových stránkách závodiště (v sekci Sport). Vstupné pro veřejnost je na všechny tyto sportovní akce zdarma. 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.