Dostihový den Lucky Money, Cena BBAG uzavře sezonu v Chuchli

Závěr sezóny 2010 obstará 7. listopadu v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle Dostihový den Lucky Money, v jehož rámci se uskuteční sedm rovinových a jeden překážkový dostih. Hlavní položkou programu bude Cena BBAG (I. kat., 1600 m, 3l. a st., 200 tis. Kč, start v 14.30 hodin) s deseti účastníky. Tečkou za letošním děním pak bude již tradiční přípitek šampiónů. Sezónní derniéra se těší vysokému zájmu startujících, tři z osmi dostihů jsou plně obsazeny, po více než měsíční odmlce se na centrální dráze představí také žokej-šampión Václav Janáček, který minulou neděli úspěšně završil snahu o získání šampiónského titulu také na Slovensku. Celkem je na startovních listinách 97 koní a 40 jezdců, první dostih startuje již ve 12 hodin.

Falcohill kontra YOKO kvartet?
Hlavním protagonistou Ceny BBAG by měl být čtyřletý ryzák stáje Agrolipt ČR se šampiónským zázemím Falcohill (foto) - svěřenec vítěze trenérského žebříčku Václava Luky bude mít v sedle Václava Janáčka. Dosud jediného triumfu dosáhl v Praze koncem dubna ve výborně obsazeném Memoriálu Jaroslava Maška na trati 1400 metrů a před třemi týdny finišoval ve stejně dlouhé Českomoravské ceně na mosteckém Hipodromu druhý. Část letošní sezóny sice strávil rekonvalescencí květnového zranění a od loňského léta je nasazován vyloženě na sprinterské tratě, přesto by mu mílová porce neměla činit problém a výkonnostně stojí nad nedělními soupeři. Těch potká celkem devět a hned čtyři z nich mohou použít týmovou taktiku, neboť jsou nejen svěřenci letošního trenérského vicešampióna Zdena Koplíka, ale všichni také hájí barvy stáje YOKO. Šestiletý Wonder Horse (ž. Chaloupka) finišoval v Českomoravské ceně o dvě délky třetí, pětiletý Nice Tiger (Koplíková) tam skončil o další necelou délku pátý. Oba budou mít proti mosteckému měření sil na favorita jeden kilogram k dobru a měli by být jeho hlavními konkurenty. Dalšími „hráči rodinného týmu“ pak jsou vítěz 1200m dvojkového handicapu z minulé neděle Mr Dario (ž. René Koplík) a druhý z předloňského Českého derby Vitulus (ž. Radek Koplík). Zahraniční konkurenci pak tvoří tříletý Raimond (OMS, ž. Šmida), svěřenec slovenské šampiónky Kubovičové byl do bratislavského St. Leger nasazen jako vodič bez výsledkových ambicí, ale v polovině října v Petržalce zadrženě opanoval 1700m handicap třetí kategorie. Dalšími aktéry pak jsou pátý z předloňské Velké jarní ceny Swakopmund (CK Martin Tour, Verner), jenž však od loňského září ze zdravotních důvodů rok nestartoval, dvojnásobný trojkový vítěz z první poloviny letošní sezóny Moon Bay River (Sokrates, Foret), tříletek Smith and Wessen (Martin Wolf-Clint, ž. Lukášek), který se jediného dosavadního triumfu dočkal na konci září v Tochovicích, a The Storm (WINDSTORM, ž. Zatloukal), jediný nezvítězivší kůň v poli, držitel několika umístění v první kategorii a ještě donedávna reprezentant stáje YOKO...


Další program

12:00 – Cena RELAY (III. k., 1200 m)
Na úvod programu čtrnáct dvouletých, s podporou šampióna bude o premiérový triumf usilovat Eylene.

12:30 – Cena GAHA, spol. s r. o. (hdcp V. k., 1200 m)
V boji o amatérský šampionát může misky vah na stranu obhájkyně Fedorowiczové naklonit sedmiletý matador Redul.

13:00 – Cena FVE EMI ENERGY, spol. s r. o. (IV. k., 1400 m)
Na skocích i v rovinách úspěšný Caney zaútočí na vítězství opět s podporou talentovaného žáka Laubeho.

13:30 – Cena FARMY LEVÍN (III. k., 3300 m)
Druhý z loňského derby Arcibaldo v říjnovém skokanském debutu exceloval a zde by měl udržet čisté překážkové konto.

14:00 – Cena LUCKY MONEY, a. s. (III. k., 1600 m)
V poli šestnácti koní může i druhý letošní start proměnit ve výhru bronzový z předloňského derby Duplo.

15:00 – Cena UZE, spol. s r. o. (hdcp III. k., 2200 m)
V dalším maximálně obsazeném dostihu by díky své spolehlivosti mohla ukončit dvouleté čekání na vítězství osmiletá Racona.

15:30 – Cena GORAM, spol. s r. o. (IV. k., 2400 m)
Sestup do nižší kategorie a návrat k vytrvalecké distanci může vyústit ve druhý životní triumf čtyřletého River Kwai.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.