Dostihový den Znovínu Znojmo: Na trůn usedl tříletý Line Honey

Vrcholem poslední zářijové neděle v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle, Dostihového dne Znovínu Znojmo, byl 89. ročník Svatováclavské ceny Carlson na 1200 metrů o 250 tisíc korun, tradiční nejvýznamnější sezónní test pro sprintery. Jeho průběh shrnuje Jiří Zlámaný...

Na trůn usedl tříletý Line Honey
Po vyrovnaném dostihu se žezla pro nejlepšího domácího koně na krátkých tratích chopil tříletý hnědák Line Honey (foto), který vyhrál o jednu délku před srdnatou klisnou Agromerací (Provit, a. s.-Váňová, Vraj), za níž půl délky zpět skončil třetí Falcohill (Agrolipt ČR, ž. Zatloukal). Favorité Ediggio a Another true Story finišovali čtvrtý a pátý.
Reprezentant Stáje Mikon manželů Michalcových Line Honey korunoval parádní letní kampaň, během které vyhrál pět dostihů v řadě a stal se prvním tříletým vítězem nejdůležitějšího sprinterského dostihu české sezóny od výhry Hyphena v roce 1999. V sedle vítěze byl žokej Tomáš Lukášek, jenž také završil velice úspěšnou část sezóny, za posledních pět týdnů totiž triumfoval ve třech dostizích nejvyšší kategorie. Line Honey trénuje ve Slušovicích pod Radimem Bodlákem, který se nyní jeho prostřednictvím dočkal premiérového vítězství v dostihu nejvyšší kategorie.
 
Další dění
Cenu DHL Global Forwarding (IV. k., 1825 m) pro amatérské jezdce proměnil v lehké prvenství favorizovaný tříletý valach Čáriray a jezdkyní Filipovou, reprezentant stáje svého chovatele i trenéra Pavla Vrby v prvních dvou třetinách sezóny ze zdravotních důvodů nestartoval, ale po zářijové premiéře v páté kategorii se prosadil i v pražském testu o třídu vyšším. Cenu AC-T Servis (III. k., 1400 m) pro dvouleté koně získal podruhé v kariéře startující Rabbit Librettist s žokejem Koplíkem a naznačil návrat formy koní na jaře nejúspěšnější stáje Rabbit Trhový Štěpánov. Cena Hästens (III. k., 1200 m) pro dvouleté debutanty skončila snadným pětidélkovým triumfem favorizovaného Ange Guardian (Stall Skywalker-Neuberg) a žokeje Zatloukala. V Ceně Erste Private Banking České spořitelny (III. k., 1200 m) výrazně změnil dosavadní letošní bilanci pětiletý valach Daily Bet (BORS Břeclav), který po čtyřech nulových výsledcích zamířil přímo do černého a jeho jezdec Hlavatý se 49. vítězstvím na poslední krůček přiblížil žokejskému titulu. Cenou TOP GrECo JLT (III. k., 3300 m) pokračoval podzimní metropolitní seriál o Pohár EŽ Praha a po srpnovém zásahu z Koles jej ve druhou výhru jistě proměnil favorizovaný čtyřletý valach sponzora celé série Makler s žokejem Novákem. Cenu Home Style – Hülsta Studio (II. k., 2425 m) před triem preferovanějších soupeřů nečekaně získal čtyřletý valach Cheri Honey (DS CHanci Valašsko), jenž přinesl druhé nedělní vítězství jak pro trenéra Bodláka tak i žokeje Koplíka. Závěrečná Cena Calderaspas (hdcp IV. k., 1600 m) vyústila v přímý souboj o čelo amatérského šampionátu, po boji o krk zvítězil osmiletý bílý valach Stáje Filip Prezioso a na vedoucí příčku se tak druhým nedělním a celkově třetím víkendovým triumfem vyhoupla mladá jezdkyně Pavlína Filipová.

Příští dostihy ve Velké Chuchli: neděle 3.10. od 13 hodin – 72. Cena zimního favorita Strike Sportu.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.