I. den metropolitní sezony: Velká cena AUTO HASE - 86. Gomba handicap

Za nádherného počasí a návštěvy přes pět tisíc diváků byla v AUTO HASE Parku Velká Chuchle zahájena letošní dostihová sezona. Mezi početné publikum nečekaně zavítal také Karel Gott, který se poté zúčastnil i slavnostního dekorování vítěze hlavního dostihu. Bohatý doprovodný program obsahoval módní přehlídku značky Tonak, autogramiádu herců ze seriálu Znamení koně, i ukázky bezpečnostního automobilového systému City Safety.

Line Honey v rekordu Gomby
Tradičním vrcholem premiérové neděle byla Velká cena AUTO HASE - 86. Gomba handicap (hdcp I. kat., 1200 m, 170 tis. Kč, 4l. a st.) s devíti aktéry. Letošní ročník patřil k nejlépe obsazeným v historii, proti držiteli titulu Sprinter roku 2010 Line Honeymu stáli mj. všichni tři "medailisté" z loňské edice!
Ostré tempo udal podle očekávání vítěz z říjnového varšavského KMET Cup Sprint, spolufavorit (2,6:1) Golden Eagle (Ardak Amirkulov, ž. Chaloupka), ale jeho čtyřdélkový náskok, který si přinesl do cílové roviny dokázal druhý spolufavorit Line Honey ještě do poloviny finiše smazat a následně mířil za jistým triumfem. Z další linie však nečekaně ostře zaútočili nízko zatížený Agnus (GM Electronic, Koplíková, 16:1) a Trinity (Václav Slovák, Radek Koplík, 11:1), kteří se těsně přiblížili, avšak překonat soupeře již nedokázali. Čtyřletý hnědák stáje Mikon manželů Michalcových, svěřenec slušovického trenéra Radima Bodláka Line Honey si tak připsal již šestý triumf v kariéře, k němuž jej dovedl loňský vicešampión žokejů Tomáš Lukášek. Line Honey navíc na trati 1200 metrů vyhrál v čase 1:10,11, jímž o rovnou sekundu zlepšil dosavadní rekord dostihu. Nejlepší pětici uzavřeli Godlen Eagle a slovenský host Final Flash (OMS, ž. Šmida, 8,5:1).
 
Další dění:
Prvním vítězem nové sezóny se v Ceně Dostihových sázek ve Fortuně (III. k., 1830 m) pro tříleté nezvítězivší stal sázkový favorit Ofset (Licemahr-Bartoš) s žokejem Radkem Koplíkem. Následná Cena MČ Praha-Velká Chuchle (III. k., 1600 m) přivedla na dráhu šestnáct tříletých debutantů a z nich nejlepší výkon předvedla ryzka Bocognana (Paradise Park - Neuberg) s žákem Laubem, která vyhrála velmi lehce stylem start-cíl. Druhým dostihem pro nezvítězivší tříleté byla Cena Tonak, a. s. (IV. k., 1400 m), v níž se nečekaně prosadil ryzák populárního jména Crazy Carrot (Jamax) s žokejem Šafářem. Nezvítězivším tříletým klisnám pak byla věnována Cena seriálu Znamení koně (III. k., 1300 m), a tu ve svůj premiérový triumf dovedla také nečekaná vítězka La Stessa (AG), v jejímž sedle druhý plný zásah odpoledne zaznamenal Radek Koplík. Cena Secar Bohemia (II. k., 1300 m) pak byla prvním sezónním představením vážnějších kandidátů klasických zkoušek a jistou výhrou v ní upoutal hnědák Talgar (Ardak Amirkulov) s žokejem Lukáškem. V Ceně Office Depot (hdcp IV. k., 1200 m) téměř dvouleté čekání na čtvrté životní vítězství ukončil sedmiletý valach Nazgůl (Stáj Hradec), třetím dvojnásobným žokejským vítězem dne se stal Jaromír Šafář. V závěrečné Ceně Derby Klubu (hdcp IV. k., 1600 m) se podruhé vítězně prosadila trenérka Maršíčková a stáj Jamax, když se při jedenáctém startu v kariéře poprvé naplno prosadil pětiletý valach Battle Hero s jezdcem Velkem.
 
Výsledky
Příští dostihový den: 10. 4. - 54. Velká dubnová cena Factoringu ČS

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.