IX. den metropolitní sezony: 61. Velká červnová cena KåKå CZ

Hlavním dostihem nedělního programu v Praze-Velké Chuchli byla tradiční Velká červnová cena KåKå CZ (I. k., 2240 m, 130 tis. Kč, 3l.), v níž si šestnáct tříletých hřebců a valachů testovalo formu před blížícím se Českým derby. Bohatý doprovodný program zajistila Městská policie hl. m. Prahy, a tomu také odpovídala početná divácká kulisa.

Aktualizace 4. 6. 9 HOD: Pegas po boji splnil roli favorita

Tempo vrcholu programu diktoval Green World, pozici si držel jeden ze dvou zástupců českého chovu Robinson, kilometr před cílem se ke špici posunul poprvé v Praze představovaný Kadyny. V cílové rovině se však pořadí přeskupilo a ze třetího sledu převzal vedení favorit, vítěz loňské Ceny zimního favorita a letošní rakouské Velké jarní ceny Pegas. Finiš dostihu nabídl nesmírně dramatickou podívanou, nakonec favorizovaný ryzák s žokejem Garym Hindem odolal náporu a o krk si v čase 2:23,46 připsal již čtvrté vítězství v řadě. Na druhém až čtvrtém místě se seřadila trojice koní stáje Dr. Charvát, byť je každý trénován jiným koučem: druhý byl Betpak Dala (ž. Foret), o hlavu třetí A Gentleman (ž. Zatloukal) a délku a čtvrt zpět čtvrtý My Afantou (ž. Pavlíček). Pětici uzavřel při svém debutu na domácí pražské dráze Brutal Rocco (YOKO, ž. Šafář).
Další dění:
Otevírací Cenu Conseq Horizont Invest (III. k., 1200 m) pro dvouleté vyhrál lehce stylem start-cíl jeden z osmi debutantů Rabbit Motivman (Rabbit Trhový Štěpánov) s novopečeným žokejem Janem Vernerem, nicméně vítěz tohoto dostihu nefiguruje na seznamu koní pro bonus Racing Postu, takže se lukrativní prémie přesune do prvního pražského dostihu dvouletých ve druhé části sezóny.

V Ceně Conseq Active Invest (hdcp III. k., 1000 m) využil vstupní pozice na bariéře ke druhému letošnímu triumfu čtyřletý valach Moilly (YOKO) s žokejem Jaromírem Šafářem, při jisté výhře dosáhl času druhého nejrychlejšího pražského času na kilometrové trati 59,49.
Jistě zvítězil také v Ceně Conseq 3D investice (III. k., 1400 m) další čtyřletý valach, na pražské dráze premiérově uvedený All the Evil (Meridian) s žokejem Rastislavem Juráčkem a svému trenérovi Františku Holčákovi dopřál pražské vítězství po téměř třech letech (od St. Legeru na konci srpna roku 2009)!

Mezi devíti aktérkami Ceny Městské policie hl. m. Prahy (II. k., 1600 m) si jistě druhý letošní plný úspěch na dvojkové scéně připsala pětiletá bělka Carrie (Riviera), třítýdenní čekání na osmý letošní triumf v jejím sedle ukončil žokej Jan Rája.

V Ceně Conseq Penzijní společnosti (hdcp IV. k., 2400 m) se nečekaně blýskl dvoudélkovou převahou letos poprvé startující sedmiletý bělouš Escape to Heaven (K+M Knauer Mimoň) s žokejem Petrem Foretem, vítězný popáté v kariéře.
Rovněž Cena Conseq mojeinvestice.cz (hdcp IV. k., 1600 m) měla překvapivého premianta, stal se jím popáté v životě startující, a dosud jen dvakrát pátý, tříletý hnědák Trop (Potrebujes-Jelen), úřadující žokej-šampión Jaromír Šafář si v jeho sedle čtvrtým víkendovým vítězstvím zvýšil vedení v aktuálním pořadí CK Martin Tour Cupu už na pět bodů.

Ani jméno vítěze závěrečné Ceny záchranné služby Trans Hospital (IV. k., 1800 m) pro tříleté nezvítězivší nebylo před dostihem nijak často skloňováno, o půl délky se totiž prosadil jeden ze čtyř debutantů v poli Ruby King (Alegres) s žákem Michalem Machem.

Původní článek:

Potvrdí Pegas pozici favorita?

Hlavní pozornost bude při svém třetím pražském vystoupení poutat předběžný domácí favorit Derby Pegas (DS Pegas, ž. Hind), který loňskou sezónu završil jistým triumfem v Ceně zimního favorita a letošní zahájil suverénní start-cíl výhrou v rakouské Velké jarní ceně. O jeho vysoké třídě není pochyb, krátké i střední tratě zvládne a protože délka nedělního dostihu stále ještě není vyloženě vytrvaleckou distancí, měl by syn předního dvouletka a později špičkového mílaře v Anglii Excellent Arta na čtvrté vítězství v řadě dosáhnout.

Druhým nejsledovanějším aspirantem bude původní první šance předběžné sázkové nabídky pro Derby Betpak Dala (Dr. Charvát), vedený Petrem Foretem, jinak jedním z žokejů pegasovského týmu... V jeho původu jsou jasné aspekty pro dostihy nad dva kilometry, tudíž v polovině května překvapilo jeho angažování do mílové Velké jarní ceny, v níž skončil šestý, ale nyní se vrací na očekávanou cestu, kterou zahájil už jako dvouletý, když na podzim finišoval pátý a šestý v 1800m Prix de Conde (Gr.3) a ve 2000m Criterium de Saint-Cloud (Gr.1) na francouzských drahách.

Značnou pozornost, a to nejen kvůli pořizovací částce 160 tisíc eur, přitahuje poprvé do Prahy cestující Kadyny (Monte Negro, ž. Juráček), který má na kontě z Francie dvě vítězství a třetí místo ze zářijové Prix des Chenes (Gr.3). Tempař, kterého pedigree staví spíše pod dva kilometry, ale jehož trenér připravil už pět vítězů Českého derby, obsadil před dvěma týdny čtvrté místo ve slovenské Velké jarní ceně. Triumfem v mosteckém Memoriálu dr. Frankenbergera (2000 m) se definitivně mezi žhavé adepty Derby zařadil Green World (Avaz Ismoilov), jeho opatrovatel Arslangirej Šavujev je zvyklý na své svěřence nespěchat a do sedla vrací jemnou ženskou ruku žokejky Ingrid Koplíkové, s níž tmavý hnědák vyhrál loňský debut.

Stáj Dr. Charvát bude mít na startu hned trojí zastoupení, vedle již jmenovaného Betpaka Dala jsou to osmý z Velké jarní ceny My Afantou (ž. Pavlíček) a květnový premiant mezi nezvítězivšími A Gentleman (ž. Zatloukal), každý z nich je trénován jiným koučem. Naopak trojici svých svěřenců, hájících dvoje stájové barvy, pošle na start mladá trenérka Helena Blažková: Kaptah (Stáj Charvátová) je vítězem obou dosavadních startů na trojkové úrovni, poprvé se postaví absolutní ročníkové špičce, ale jako jediný z účastníků už předvedl vytrvalecké dispozice v praxi, když koncem dubna triumfoval na derby-distanci 2400 metrů, Katchaba (Joly, ž. Chaloupka) se před třemi týdny připomněl čtvrtým místem ve Frankenbergerově memoriálu a El Camino (Joly, ž. René Koplík) získal v půli května za Pegasem pátý honorář v Trial-Stakes.

Stájový tandem delegují i BORS Břeclav a trenér Petr Juránek, jejich jedničkou je pátý z dubnového Memoriálu profesora Michala Lord of Gracie (ž. Kasal), jehož nejlepší chvíle by měly přijít právě na dlouhých tratích, druhou akvizicí pak je rovněž potenciální vytrvalec Peace of Gracie (Velek), koncem dubna při teprve druhém životním startu stříbrný v trojkové sestavě.

Dvojicí koní, každého v tréninku jinde, má na startu také stáj YOKO: Brutal Rocco (ž. Šafář) obě dosavadní představení absolvoval v Německu, kde se koncem dubna neumístil v 2200m listed kategorii, což znamenalo přehození výhybky jeho trasy z původního směru k Německému derby na domácí scénu, Favorite Boy (ž. Radek Koplík) má aktuálně na kontě sedmé místo z Velké jarní ceny na Slovensku. Oba jsou syny výborného německého vytrvalce Shirocca, nicméně vzhledem k mateřským částem rodokmenů by prodlužování distance mělo více svědčit druhému jmenovanému.

Původem víc mílař vypadá být desátý z Velké jarní ceny Echo Rules (CK Martin Tour, žk. Laube), český chov zastupují šestý a jedenáctý z Memoriálu dr. Frankenbergera, jediný syn zdejší trojnásobné klasické vítězky Ready for Life Robinson (Buc-Film, ž. Verner) a člen premiérového ročníku potomků stříbrného z japonské Velké jarní ceny Tigera Cafe Anthon (Horse Farm Kroutilík, ž. Korečková).
 
Další program:

14:00 - Cena Conseq Horizont Invest (III. k., 1200 m): čtyři z devíti dvouletých účastníků budou usilovat o bonus Racing Postu deset tisíc liber.
14:30 - Cena Conseq Active Invest (hdcp III. k., 1000 m): na nejkratší trati mají vítězné ambice Moilly a Rabbit Medicean, jejichž vyhlídky posilují i výhodná startovní čísla.
15:00 - Cena Conseq 3D Investice (III. k., 1400 m): mezi šestnácti kandidáty se i díky příznivé zátěži může prosadit Akada, v Bratislavě však ukazoval progres pražský novic All the Evil.
15:30 - Cena Městské policie hl. m. Prahy (II. k., 1600 m): v kvalitní sestavě deseti klisen může minimálně polovina z nich reálně atakovat nejvyšší příčku.
16:30 - Cena Conseq Penzijní společnosti (hdcp IV. k., 2400 m): i s nejvyšší nesenou hmotností má dobrou šanci na druhý jarní triumf ve vytrvaleckém dostihu Saracenian.
17:00 - Cena Conseq mojeinvestice.cz (hdcp IV. k., 1600 m): další pokus o ukončení čtyřletého čekání na třetí životní triumf podnikne spolehlivý Kevin the Knight.
17:30 - Cena záchranné služby Trans Hospital (IV. k., 1800 m): favoritem mezi šestnácti nezvítězivšími tříletými je Reaper, syn největší překážkové hvězdy první pětiletky tohoto století Registany.

Doprovodný program:

Den s Městskou policií hlavního města Prahy
* slavnostní průvod koní před tribunou
* ukázka policejního výcviku jízdní skupiny
* fotbal v sedle
* ukázka práce Útvaru psovodů MP
* prezentace techniky MP
* skákací hrad, paintball a další hry pro děti

Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!

Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti (např. svézt se na tradičním dřevěném kolotoči) a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!

Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti:www.dinotoys.cz.

CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a upomínkové razítko!

V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Irena Rychlovská, obchodní oddělení, 604 298 155, irena.rychlovska@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma

Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč

Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé kartywww.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč

Celoroční vstupenka: 900 Kč

Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč

Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč

Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč

Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.