86. Karlovarská dvojnásobná míle pro valacha Cheri Honey

Po měsíční přestávce se 15. 6. do dvorského areálu v Karlových Varech vrací dostihové dění. Nabídce 6 rovinových a 1 překážkového dostihu dominuje 86. ročník Karlovarské dvojnásobné míle. Akce začíná v 14:30 hodin. Aktualizace 16. 6. 8:30 HOD: Karlovarské závodiště má za sebou druhý mítink letošní sezóny. Šestici rovinových a jednomu překážkovému dostihu vévodila tradiční Karlovarská dvojnásobná míle.

Karlovarská dvojnásobná míle v režii žákyň

Karlovarské závodiště má za sebou druhý mítink letošní sezóny. Šestici rovinových a jednomu překážkovému dostihu vévodila tradiční Karlovarská dvojnásobná míle. Odhadnout vítěze ultra vytrvaleckého testu II. kategorie byl tentokrát pořádný oříšek. Podle svých dosavadních výkonů si jednotliví účastníci na start nesli rozmanité hmotnostní zatížení a tak rozdíl činil až 11 kg. Šance na úspěch se tedy výrazně srovnaly. Specifický dostih, který se na západě Čech běhával již za války, potvrdil, že handicapové a takto dlouhé zkoušky mnohdy dopadnou zcela odlišně od papírových předpokladů. Vedle dávno zapomenutých cracků typu Reka, Moravana nebo Centa se seznam vítězů rozšířil o další jméno. O takové, které teoreticky nemělo ve výsledkových listinách na příčce nejvyšší vůbec figurovat. Před 20 lety Karlovarskou dvojnásobnou míli ovládla tmavá hnědka Tres Belle, které výrazně pomohlo pouhých 50 kg nesených na hřbetě. Podobně, vlastně ještě o dva kilogramy lépe, na tom tentokrát byl nejstarší matador. Valach Cheri Honey ing. Pavla Vrby, který se v minulém roce soustředil více na překážkové dostihy, donesl žákyni Michaelu Musialovou k devátému a prozatím nejcennějšímu triumfu krátké jezdecké kariéry. Taktovky se krátce po startu chopil Pat´s Gold s Francouzem C.Lhereuxem. Jeho šance bohužel skončily po pádu v oblouku. Chvíli se jako největší adept na vítězství tvářil nakonec čtvrtý Khalidor. Koncovkou ho ale předhonili další nositelé „muší“ váhy Adiutant (žk.M.Pátková) a Lord Beccari (ž.M.Havelková). Letošní ročník se odehrál ve znamení žen a především omladiny.

 

Cheri Honey. Foto Marcela Klingorová

 

Podle odhadů skončil rámcový překážkový dostih III.kategorie. Někdejší kvalitní rovinář Little Rakti trenérky H.Vocáskové dosáhl svého druhého překážkového prvenství poměrně snadno, s rozdílem 4 a půl délek. První životní vítězství zaznamenala v úvodním mílovém dostihu III.kategorie hnědka Tanitschka. Její trenér ing. V.Chaloupka se tak dočkal plného zásahu na karlovarském závodišti po dlouhých sedmi letech. V závěrečném dvoukilometrovém testu V.kategorie si punc neporazitelnosti udržel bělouš Illuminati. Cena společnosti Jan Becher-Karlovarská Becherovka a.s. sice nepatřila mezi nejvýznamnější dostihy dne, přesto zůstane v paměti dlouho. Za vítězným Best Boxem doběhla na 2. místě shodně trojice koní a to je událost zcela ojedinělá.

Výsledky:

1.dostih: Tanitschka (ž.J.Chaloupka) – Dunagiri (ž.D.Andrés) – Namid Star (ž.M.Zatloukal)

2.dostih: Lay (ž.M.Havelková) – Stormico (ž.P.Foret) – Yonas Art (M.Laube)

3.dostih: Danubit (žk.K.Hlubučková) – Irtsis Fire (ž.B.Murzabayev) – Rabbit Kyllachy (N.Petrlík)

4.dostih: Cheri Honey (žk.M.Musialová) – Adiutant (žk.M.Pátková) – Lord Beccari (ž.M.Havelková)

5.dostih: Best Box (ž.J.Šafář) – současně Charros (ž.P.Foret) a Tautou Montjeu (ž.M.Havelková)

6.dostih: Little Rakti (ž.J.Myška) – Greek Wedding (J.Kocman) – Daliyni (žk.R.Man)

7.dostih: Illuminati (ž.M.Zatloukal) – Chagall (ž.B.Murzabayev) – Talbec (ž.P.Foret)

 

Do 3.200m dlouhého testu si na základě svých dosavadních výkonů jednotliví účastníci nesou rozdílné hmotnostní zatížení. Jejich šance na vítězství se tímto teoreticky vyrovnávají. Rozdíl mezi nejméně a nejvíce zatíženým koněm je 11 kg. Jednoznačný favorit se v desetihlavém klubku nehledá snadno. Můžeme se těšit na napínavý souboj a zajímavé rozuzlení.

Několik startujících nese velmi příznivou váhu a díky tomu dostaly žákyně šanci poměřit síly se svými zkušenějšími mužskými jezdeckými soupeři. Prolomí konečně ryzák Mainly Rocco (žk.K.Hlubučková) sérii druhých míst? Narostla forma Tycha Brahe (ž.B.Murzabayev) tolik, aby zvítězil? Využijí Adiutant (žk.M.Pátková) a Cheri Honey (žk.M.Musialová) vytrvalecké zkušenosti z jejich překážkového zaměření? Prosadí se jediná klisna v poli Mama Charlotte (ž.J.Chaloupka)? Zůstane čtyřletý Fernando (ž.J.Šafář) i ve svém třetím letošním startu neporažený? Dosáhne na dotaci nejvíce zatížený Shadow Moon (ž.M.Zatloukal)? Jak se českému publiku předvede mladý Francouz Clément Lheureux v sedle dvojnásobného premianta z dostihů nižší kategorie Pat´s Gold? Přijíždí si tmavý hnědák Khalidor (M.Laube) po roce pro další vítězství na zdejším závodišti? Vyplatí se zariskovat a vsadit na Lorda Beccari (ž.M.Havelková)?

Jednoduchou odpověď na spoustu otázek budeme znát v neděli krátce po 16. hodině odpolední.

 

Mama Charlotte s J.Chaloupkou bude bojovat o vítězství jako jediná klisna v poli. Foto Marcela Klingorová

 

Propozice

Startovní listiny

 

Časový program:

14.30 1.dostih (III.kat., 1.600m)

15.00 2.dostih (IV.kat., 1.400m)

15.30 3.dostih (III.kat., 1.200m)

16.00 4.dostih (II.kat., 3.200m)

16.30 5.dostih (IV.kat., 2.000m)

17.00 6.dostih (steeplechase, III.kat., 3.200m)

17.30 7.dostih (V.kat., 2.000m)

klubku nehledá snadno. Můžeme se těšit na napínavý souboj a zajímavé rozuzlení. Několik startujících nese velmi příznivou váhu a díky tomu dostaly žákyně šanci poměřit síly se svými zkušenějšími mužskými jezdeckými soupeři. Prolomí konečně ryzák Mainly Rocco (žk.K.Hlubučková) sérii druhých míst? Narostla forma Tycha Brahe (ž.B.Murzabayev) tolik, aby zvítězil? Využijí Adiutant (žk.M.Pátková) a Cheri Honey (žk.M.Musialová) vytrvalecké zkušenosti z jejich překážkového zaměření? Prosadí se jediná klisna v poli Mama Charlotte (ž.J.Chaloupka)? Zůstane čtyřletý Fernando (ž.J.Šafář) i ve svém třetím letošním startu neporažený? Dosáhne na dotaci nejvíce zatížený Shadow Moon (ž.M.Zatloukal)? Jak se českému publiku předvede mladý Francouz Clément Lheureux v sedle dvojnásobného premianta z dostihů nižší kategorie Pat´s Gold? Přijíždí si tmavý hnědák Khalidor (M.Laube) po roce pro další vítězství na zdejším závodišti? Vyplatí se zariskovat a vsadit na Lorda Beccari (ž.M.Havelková)? Jednoduchou odpověď na spoustu otázek budeme znát v neděli krátce po 16. hodině odpolední.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.