Klusácká sezóna 2013 se vrátí na pražské závodiště

Na základě ujištění ředitele TMM s.r.o. pana Petra Drahoše o brzkém zprovoznění klusácké dostihové dráhy v Praze a ve shodě s podporou Magistrátu hl. m. Prahy bylo přehodnoceno rozhodnutí výboru sdružení Čeklusu konat dostihové dny na závodišti Levín.

Levín měl být náhradním řešením v situaci po povodních (tedy podobně jako v sezóně 2002) a pokud je možnost startovat na naší nejlepší a nejvhodnější  klusácké dráze, je třeba se vrátit k naplnění toho, proč vznikl Český klusácký spolek – tedy k pořádání klusáckých dostihů na dráze v Praze.

Výbor sdružení Čeklusu je otevřen k jednání s Českou klusáckou asociací a dále bude jednat s Ministerstvem zemědělství, Magistrátem hl. m. Prahy a příp. sponzory o tom, aby se zde mohlo odběhnout letos více než jen tuto chvíli plánovaných šest dostihových dnů.

V předstihu, tedy již od konce léta, chce výbor sdružení Čeklusu pracovat spolu s Magistrátem hl. m. Prahy, Ministerstvem zemědělství a ČKA na modelu sezóny 2014.

Změnou místa pořádání dostihů z Levína na Prahu samozřejmě znamená další práci na zajištění  dostihových dnů, ale výbor sdružení Čeklusu věří, že návrat klusáckého sportu na pražskou dráhu je v zájmu budoucnosti klusáckého sportu a chovu.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.