Dostihový vrchol nedělního slavnostního mítinku v režii neporazitelné Saši

Karlovarské závodiště Hipodrom Holoubek si ve slavnostní atmosféře připomnělo 120. výročí zahájení provozu. Právě 30. června roku 1899 byl za přítomnosti barona Schafflera, knížete Fürstenberga, barona Černína a městského radního Lea Mattoniho areál předán k užívání. 

Dostihový den poskládaný ze šesti rovinových a jednoho překážkového dostihu se uskutečnil v tropických teplotách za podpory skupiny MAENTIVA. 

“S Hipodromem Holoubek nás pojí dlouholetá spolupráce. Už jsme v minulosti opakovaně sponzorovali tamní dostihy, ale teď jsme poprvé partnerem celého dne. Zároveň produkujeme internetový stream pro dostihové příznivce, jsme pořadateli dostihového dne i jeho doprovodného programu. Všechno jde, když je k tomu vůle. Karlovy Vary jsou tím nejlepším příkladem. Pro mě osobně je toto závodiště srdcovou záležitostí,” informoval v tiskové zprávě člen prezidia Jockey Clubu ČR a dlouholetý majitel dostihových koní Martin Bláha.

Hlavním dostihem byla Letní cena klisen skupiny MAENTIVA.

Silnou dvojici poslal do dvoukilometrového testu II. kategorie trenér Tomáš Váňa. Loňské prvenství obhajovala favorizovaná Saša, které se hned od prvních dostihových krůčků na zdejším závodišti výborně dařilo. Šestinásobná loňská premiantka se navzdory úmornému vedru vydala ve stopách první dvojnásobné vítězky Play Station z let 2005 a 2006. Žokejka Vendula Korečková se stala historicky první dvojnásobně vítěznou amazonkou. Stájové kolegyni vítězky Queenteře (A.Florian) se naopak vůbec nedařilo a doběhla poslední. Nováček na českých drahách Champagne Pink (ž.D.Liška)  v cílové rovince útočila, ale k triumfu jí chybělo něco málo přes dvě délky. Nejúspěšnější rovinový jezdec na karlovarské dráze od roku 1993 ž. Jan Rája dovedl La Paix do cíle na třetím místě.

V druhém nejvýznamnějším dostihu dne se neprosadila favoritka Iwnianka, zato se prvního životního vítězství dočkala Olinka (ž.K.Hlubučková).

První překážkový dostih letošní karlovarské sezóny byl zároveň osmistým v pořadí, který se na závodišti uskutečnil. S  deseti skoky na trati dlouhé 3.200m si nejlépe poradila top favoritka Dylanka (ž.J.Verner). Loňská vítězka klasického českého i slovenského Oaks po boji porazila dobře jdoucí veteránku Holin One (M.Mikšovský) a dosáhla tak na sedmé vítězství v řadě.

Hned dvakrát – v rámci zahájení odpoledne a po hlavním dostihu – dodal příjemnou hudební kulisou slavnostní atmosféře správný lesk Karlovarský symfonický orchestr doprovázený šéfdirigentem Janem Kučerou. Nadšený aplaus publika je jasným důkazem toho, že pořadatelé, obrazně řečeno, vsadili na dobrého koně.

V souvislosti s významným jubileem byla představena kniha věnovaná druhému nejstaršímu českému závodišti, jednomu z nejvýznamnějších skvostů lázeňského města.

 

 

 

 

Původní tisková zpráva

Karlovarská dostihová scéna pokračuje v atmosféře oslav 120. výročí zahájení provozu. Hipodrom Holoubek na neděli připravil další ze zajímavých mítinků letošní sezóny. Šestici rovinových dostihů doplní jeden překážkový. Vrcholem programu bude specialita karlovarského závodiště - 16. LETNÍ CENA KLISEN skupiny Maentiva.

Inaugurační ročník vyhrála Nana D´Anjou v sedle s Kristýnou Bezděkovou - první ženou, která se prosadila v roli jezdecké. Letos se první dvojnásobnou vítězkou může stát ž.Vendula Korečková, která povede loňskou vítězku dvoukilometrového testu druhé kategorie Sašu.  

Její tréninková kolegyně Queentera (A.Florian) má při dobrém průběhu šanci napodobit své třetí místo z loňské edice dostihu. 

Možnost zisku čtvrtého triumfu v Letní ceně se nabízí díky letošní dvojnásobné vítězce druhé a třetí kategorie La Paix žokeji Janu Rájovi.

Poprvé se českému publiku představí Champagne Pink (žk.D.Liška), svěřenkyně v zahraničí mimořádně úspěšného trenéra Václava Luky ml. 

Golden Irene (ž.P.Foret) se v minulém roce dařilo zejména na provinčních drahách. V dostizích třetí kategorie se naplno prosadila čtyřikrát.

Spolehlivá Vědma (ž.J.Andrésová) dosahuje dobrých výsledků na ultravytrvaleckých tratích, což dokázala před dvěma týdny 4. místem v Karlovarské dvojnásobné míli.

Zkušenosti s dostihy nejvyšší kategorie má Ummalquwain (ž.J.Verner), ale prozatím čeká na svou první životní výhru.

Loňská vítězka čtyřkového dostihu Derniera (ž.R.Koplík) odvážně zavítá do třídové společnosti a poprvé si vyzkouší dvoukilometrovou trať.

Druhý český start absolvuje čekatelka na první kariérní vítězství Touche Finale (ž.K.Hlubučková).

Atraktivní podívanou nabídne rámcový překážkový dostih. V Ceně společnosti CEESES s.r.o., v pořadí osmistém překážkovém dostihu konaném na zdejší dráze, bude k vidění výtečné trio svěřenců trenérky Vocáskové. Klisny Dylanka, Sicilip Pop i Merella by měly mířit vysoko.

O příjemnou hudební kulisu se ve dvou vstupech v průběhu odpoledne postará Karlovarský symfonický orchestr.

V souvislosti s významnou historickou událostí bude návštěvníkům představena publikace „Příběhy lázeňských dostihů - 120 let závodiště Karlovy Vary – Dvory“.

Sázky se do Dvorů vrátí až při červencovém Oaks.

 

Program:

První hudební vstup KSO

14:30   Cena spol.MAENTIVA Partners Ltd. (III.kat., 1.400m)

15:00   Cena spol.MAENTIVA Management a.s. (II.kat., 1.600m)

15:30   Cena spol. MAENTIVA Cargo, a.s. (IV.kat., 2.400m)

16:30   16. LETNÍ CENA KLISEN skupiny MAENTIVA (II.kat., 2.000m)

            Druhý hudební vstup KSO

16:40   Cena KARLOVARSKÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRU (III.kat., 2.000m)

17:10   Cena spol.CCS spedition s.r.o. (IV.kat., 1.600m)

17:40   Cena spol. CEESES s.r.o. - 800. překážkový dostih na závodišti v Karlových Varech (steeplechase IV.kat., 3.200m)

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.