Lysá nad Labem: Triumf v Prvomájové obhájil Rabbit Well

Jak informuje dostihovy-svet.cz, letošní dostihová sezóna na závodišti v Lysé nad Labem v pátek odstartovala dostihovým dnem s vrcholem v podobě tradiční Prvomájové steeplechase, prvního jedničkového dostihu aktuální tuzemské sezóny. Navzdory nepříliš solidnímu počasí dorazila početná návštěva, která se stala svědkem pohodlné obhajoby loňského triumfu v podání dvojice Rabbit Well a Jan Kratochvíl, kteří zvítězili velmi lehce o osm délek před Amaragonem (ž. Bartoš).

V hlavním rovinovém dostihu trojkové Ceně Pyroproject podobným stylem zvítězil Samruk (ž. Rája), když o osm délek porazil Decoruse (ž. Korečková).

Na startu vrcholu letošního úvodního odpoledne na závodišti v Lysé nad Labem Prvomájové steeplechase společnosti Conseq (stch I. kat., 5+, 4 200 metrů, 150 000 Kč) se sešlo devět koní. Krátce po startu se diktování tempa ujal loňský vítěz Memoriálu Evy Palyzové Hawa Bali (ž. Stromský) sledovaný největšími favority obhájcem loňského vítězství Rabbit Wellem (Kratochvíl) a Budapestem (ž. Váňa ml.). Zhruba po dvou třetinách dostihu ho po zaváhání na skoku na chvíli vystřídal Lorain (ž. Myška), avšak po absolvování bulfinge na diagonále se taktovky rezolutně chopil Rabbit Well a sledován tréninkovým kolegou Budapestem a loňským účastníkem Velké pardubické Amaragonem (ž. Bartoš) zamířil do posledního okruhu. V něm postupně stupňoval tempo, které pronásledovatelé nedokázali akceptovat a postupně odpadli. Výsledkem byl podobně jako loni velmi lehký triumf, tentokráte o osm délek před Amaragonem, který o jeden a půl délky porazil Budapeste, čtvrtý s odstupem šesti délek cílem proběhl v úvodu dostihu aktivní Hawa Bali a poslední dotaci dalších deset délek zpět získal Lorain. Jan Kratochvíl v průběhu odpoledne získal double, když zvítězil i ve druhé steeplechase programu Steeplechase Ecolite (stch IV. kat., 4+, 3 600 metrů, 50 000 Kč) v sedle svěřence trenérky Baštové Noblefred Deruins o třináct délek před Fartinou (Borč).

Hlavním rovinovým dostihem odpoledne byla Cena Pyroprotect (III. kat., 4+, 1 700 metrů, 45 000 Kč), ve které po startu udávala tempo dvojice El Camino (Man) a Ottima (Petrlík), avšak dostih se nakonec stal jednoznačnou záležitostí nejtřídovějšího účastníka v poli osmi startujících Samruka (ž. Rája) připravovaného Karlem Germičem. Šestiletému hnědákovi v barvách stáje Avarrio chvíli trvalo než se dostal na nohy, na protilehlou rovinku vbíhal na chvostu pole, ale již v závěrečném oblouku převzal vedení a v cílové rovince již jen kontroloval svůj náskok. Samruk nakonec zvítězil velmi lehce o osm délek před nejméně zatíženým Decorusem (ž. Korečková), třetí s dvoudélkovým odstupem finišovala tempařka Ottima.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.