Memoriál Harryho Petrlíka tuto neděli

V neděli 15. října se od 13 hodin rozběhne kvantitativně rekordní program deseti dostihů, hlavním bodem programu je Velká cena Special Turbo (Memoriál Harryho Petrlíka) pro tříleté a starší klisny na 1600 metrů. Uskuteční se také třetí z dostihů pro dvouleté koně s bonusem Hřebčína Napajedla Cena Lincolna. Po týdenní přestávce jde metropolitní dostihová sezóna do finiše, včetně nadcházející neděle zbývají čtyři dostihové dny.

Startovní listiny

High Reservation v čele sestavy
Role favoritky Velké ceny Special Turbo (Memoriál Harryho Petrlíka, I. kat., 1600 m, 120 tis. Kč, 3+ klisny) by mezi deseti aktérkami měla připadnout tříleté reprezentantce DS Pegas High Reservation, kterou při jejím pátém pražském vystoupení poprvé povede žokej Ferdinand Minařík. Svěřenkyně Romana Vítka získala druhá místa v Jarní ceně klisen i Oaks, vyhrála červnovou analogii nedělního vrcholu a k tomu přidala čtvrté honoráře ve slovenském Oaks a ve velmi kvalitní mostecké Velké letní ceně. Na severočeské dráze se v září blýskla i její teoreticky největší soupeřka Sorgenia (René Koplík): čtyřletá klisna stáje Chanci-Valašsko v Ceně Svazu chovatelů a majitelů dostihových koní jen o krk podlehla Ready for Life. Ve stejném dostihu doběhla čtvrtá bělka Sharana (Andrés) a umístění mezi pěti nejlepšími by jí nemělo uniknout. Ostatních sedm aspirantek působí poměrně vyrovnaně, je mezi nimi i vítězka Memoriálu Harryho Petrlíka z let 2003 a 2005 Lucky Rain, její letošní forma však ambicím na hattrick nenasvědčuje.

Adepti na titul šampióna devětkrát v akci
S blížícím se koncem sezóny nabývá na dynamice souboj o titul žokejského šampióna. Dvojnásobný vítěz a úřadující šampión Jan Rája je před víkendem (v sobotu se konají dostihy v Mostě) na druhém místě a ztrácí dva triumfy na lídra průběžného pořadí Václava Janáčka. V neděli budou mít oba adepti vítězství v VII. ročníku CK Martin Tour Cupu (pod tímto názvem se od roku 2000 šampionát koná a první tři obdrží finanční prémie 100, 50 a 30 tisíc Kč) napilno, startují devětkrát. Na vítěze šampionátu je po celý rok možno sázet, aktuálním favoritem 1,4:1 je Janáček, Rája je nabízen 2,5:1. Další žokejové zaostávají o jedenáct a více vítězství a bojují už pouze o třetí místo.

Program druhé poloviny metropolitní dostihové sezóny na závodišti Praha-Velká Chuchle:
15.10. - Velká cena Special Turbo (Memoriál Harryho Petrlíka)
22.10. - Finále seriálu Schaumann 2006
29.10. - 87. Cena prezidenta republiky dotovaná HIC & Services
5.11. - Listopadová cena Elektrizace železnic Praha

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.