Mostecká Velká letní cena jedním nádechem...

Přinášíme bleskové ohlédnutí za čtvrtým letošním mosteckým mítinkem. Střípky poskládané do jedné věty začínají samozřejmě hrdinou Velké letní ceny Ústeckého kraje (I.kat.).

Tříletý PEGAS umí létat i bez bájných křídel. Nezalekl se starších soupeřů. Ani ztracené podkovy. Odvážně zvolenou taktikou jim nadělal vrásky ve tvářích. Od prvních metrů pelášil pod žokejem P.Foretem jako o život. Kdo si myslel, že takové tempo nemůže prostát až na cílovou pásku, se mýlil. Dosaženým časem přepisoval dosavadní rekord na trati 1.800m.

Pegas bez křídel

Roches Cross a nedostižný Pegas

Další málo čekaný vítěz vzešel z Ceny spol.Canis (I.kat.,1.400m). Osmiletý matador Lord Silvano (ž.J.Rája) se po pěti letech naplno prosadil v dostihu nejvyšší kategorie. Aspirant na titul Největší bojovník sobotního mítinku.

Velký srdcař Lord Silvano

Mimořádný den živou vodou pokropených „starších pánů“ podtrhl v trojkovém klání Connex. Žák M.Mach ho navíc přemluvil k překonání třináct let starého rekordu na míli.

Další rekordman Connex

Steeplechase II.kat. na 3.800m se ne náhodou podobala vrcholu dne. Podobně jako Roches Cross (ž.J.Rája) se musel poklonit před zářivě bílými barvami DS Pegas Váňův Alberto (ž.J.Bartoš). Jedenáctiletý polokrevník na zdejší dráze triumfoval pěkným výkonem v červnu. Ovšem ve třetí kategorii a tentokrát na něho byla o stupínek lepší kategorie moc. V průběhu dostihu Albertovo vedoucí pozici suverénně převzal o šest let mladší Gejzir (ž.D.Andrés). Prvního místa dosáhl svěřenec trenéra G.Wroblewského zadrženě.

Gejzir, Alberto.

Početné startovní pole měl trojkový dostih na 1.400m určený dvouletým klisnám. Sotva utichly ovace z grupového vítězství Mikhaila Glinky v Báden-Bádenu směřované k trenérovi A.Šavujevovi, pro cenu si došel i na mostecké pódium díky ryzce Glareole. V jejím sedle se objevil pětinásobný český šampión a současně prozatím vedoucí muž španělského šampionátu Václav Janáček.

Glareole vs. Gusan

Do roka a do dne! Kozinovské provolání uvedl v praxi pětiletý Dalmacio trenérky P.Baštové. Reprezentant stáje Jan Červenka obhájil svůj loňský triumf. S jediným rozdílem. Jana Faltejska pro tentokrát vystřídal Bohuslav Mátl.

Dalmacio

V úvodním dostihu prolomila letošní prokletí trenéra I. Kuba tříletá ryzka Adina (ž.J.Chaloupka). Kouč smoliveckého rodinného tréninkového střediska na vítězství čekal téměř rok.

Adina a radost pro trenéra Kuba

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.