Pardubice: Zahajovací dostihový mítink již 8. 5.!

V tradičním termínu 8. května startuje na pardubickém dostihovém závodišti dostihová sezona 2014. Program Zahajovacího dostihového mítinku nabídne nejen devět dostihů, ale také ohlédnutí do historie Velké pardubické. A všemu bude přihlížet i velvyslanec Itálie Pasquale D´Avino. Aktualizace 6. 5. 19 HOD: Vložen odkaz na startovní listiny a program dne. 7. 5. 19 HOD: Článek Josef Váňa st. před pardubickou sezonou zde.

Startovní listiny

Propozice

Sázkové kurzy

 

Program

12:30 Slavnostní zahájení

13:00 Cena společnosti Alfredo catering

13:35 Cena firmy Petr Novotný – Výroba a prodej originálního Pardubického perníku

doprovodný program – dostih poníků

14:00 Cena Dostihového klubu 

doprovodný program – dostih na ¼ míle 

14:45 PREMIO IPPODROMO MERANO 

15:20 MEMORIÁL VELVYSLANCE PAOLO FAIOLY 

doprovodný program – dog dancing – pozvánka na Pardubický psí festival 

15:55 MEMORIÁL CARLO BIFFI 

doprovodný program – agility – pozvánka na Pardubický psí festival 

16:30 Cena rodu Pernštejnů 

doprovodný program – vyhlášení soutěže AUTO IN 

17:05 Úvodní cross country KOROKA 

17:40 Cena Dostihového spolku a.s.

 

 

140 let Velké pardubické

Letošní dostihová sezona je jubilejní. Přesně 8. listopadu 2014 to bude 140 let od chvíle, kdy se na trať Velké pardubické vydali první koně. Od té doby se uskutečnilo už 123 ročníků a do listiny vítězů se zapsaly desítky jmen koní a jezdců. Bývalí i stále aktivní jezdci - vítězové Velké pardubické budou hosty Zahajovacího dostihového mítinku. Možná své jméno či podobiznu naleznou i na některém z vystavených plakátů Velké pardubické. „Podařilo se nám shromáždit historické plakáty s pozvánkou na dostihy. Budou vystaveny v areálu závodiště a zcela určitě budou nostalgickým ohlédnutím do minulosti,“ zve na výstavu plakátů ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický. 

Itálie

Zahajovací dostihový mítink se už více než 15 let nese v duchu Itálie. Důvodem je dlouholetá spolupráce mezi pardubickým závodištěm a italskými hipodromy, kde si úspěšně vedou i čeští jezdci. Vše začalo v devadesátých letech v jihotyrolském Meranu, ke kterému se později přidávala i další italská závodiště. „Bývá tradicí, že se při prvním mítinku sezony běhají dostihy inspirované italskými partnery. Nejinak tomu bude i letos,“ říká ředitel Dostihového spolku Michael Skalický. Na programu dostihového dne tak je Cena závodiště Merano - Premio Ippodromo di Merano a také dva memoriály věnované zakladatelům česko-italské spolupráce. Tím prvním byl tehdejší velvyslanec Itálie Paolo Fiola a tím druhým nestor turfu a dostihový novinář Carlo Biffi. Trofej si odnese i nejmladší jezdec či jezdkyně v dostihu meranského závodiště, kterou každoročně uděluje Panathlon klub Merano. Tato instituce, v čele s velkým sportovcem a bývalým důstojníkem jezdecké kavalerie plk. Luco Bajonou, podporuje sportovní aktivity mladých lidí po celém světě. „Těší nás, že zájem z italské strany - i na té nejvyšší diplomatické úrovni - přetrvává. Současný velvyslanec Itálie Pasquale D´Avino přijal společné pozvání města Pardubice a Dostihového spolku a do Pardubic přijede,“ prozrazuje Michael Skalický. 

Napínavé dostihy

Na květnový dostihový mítink je vypsáno devět dostihů, do kterých se přihlásilo více než 140 koní. V přihláškách do hlavního dostihu, Úvodní cross country Koroka, se objevují jména účastníků 123. Velké pardubické s Českou pojišťovnou i obhájce loňského vítězství v úvodní cross country Zarifa. Podaří se Zarifovi ze stáje Josefa Váni uspět v konkurenci devatenácti koní a toto vítězství obhájit? Nebo se prosadí nováček na české dostihové scéně, klisna Folie d´Ocean, jejímž majitelem je jezdec Formule 1 Mika Häkkinen? Anebo to bude někdo úplně jiný? Přijďte se podívat! 

Slavnostní zahájení dostihového mítinku je v 12:30 hodin v cílové rovině, start prvního dostihu je naplánován na 13:00 hodin. Cena vstupenky se pohybuje od 90,- Kč, děti do 140 cm výšky mají vstupné zdarma.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.