Pardubické závodiště rozšiřuje zázemí pro rodiny s dětmi

Pardubice, 4. března 2014 – Dostihy jsou zábavou pro celou rodinu. Pardubickému dostihovému závodišti však doposud scházelo komplexní zázemí pro dětské návštěvníky. Dostihový spolek a.s. ale nyní získal dotaci od Pardubického kraje a může se pustit do realizace jednoho ze svých projektů – dětského hřiště.

Dotaci Dostihový spolek a.s. získal v rámci programu podporujícího rozvoj cestovního ruchu, do kterého předložil svůj projekt dětského hřiště. To vyroste v těsném sousedství tribuny B. Mezi herními prvky nebudou chybět prolézačky či houpačky – jak jinak než v podobně koníků. „Rodiny s dětmi jsou pro nás důležitou skupinou návštěvníků a chceme pro ně vybudovat dostatečné zázemí. Již několik let máme k dispozici přebalovací pult, při dostihových dnech tu funguje dětský koutek s hlídáním dětí. Ale hřiště tu zatím nemáme,“ vysvětluje ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický. Výstavba dětského hřiště bude dokončena v průběhu prázdnin. Navíc v letošní sezoně budou mít děti do 140 cm výšky opět vstupné zdarma. „Dětské hřiště je ale jen prvním krokem. Chceme i do budoucna zázemí pro rodiny rozšiřovat a tak máme v plánu několik dalších projektů. V současné době je rozpracováváme a jednáme o nich s partnery,“ dodává Skalický.

Dostihový spolek a.s. svou pozornost ale nevěnuje jen dětskému hřišti. Před sezonou se kromě běžné údržby pustí do menších oprav tribun a dalšího vybavení. Pokračovat bude také s budováním závlah, kam by letos měla směřovat dotace ve výši přibližně 1,5 milionu korun.

 

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.