Počet koní do „Velké“ rozšířili ještě dva Italové

Počet koní přihlášených v prvním termínu do 119. Velké pardubické České pojišťovny se rozšířil na 56. Přijati byli i dva italští koně od trenéra Paola Favera, jejichž přihláška při čtvrteční uzávěrce z technických důvodů neprošla mailem. Trenér Favero do říjnového dostihu nahlásil dva hnědé valachy - šestiletého Kandinského a o rok staršího Poggio Torselliho. Počet zahraničních koní přihlášených v současné době do 119. Velké pardubické České pojišťovny tak stoupl na 17.

Paolo Favero měl poprvé svého svěřence na startu pardubického vrcholu vloni. Zúčastnil se ho tehdy devítiletý Fatal Mac v sedle s italským překážkovým šampionem Raffaelem Romanem. Dostih však tehdy nedokončili.
Nyní se trenér z Merana může do Pardubic znovu vrátit. Pro letošní 119. Velkou pardubickou České pojišťovny si vybral dva své svěřence. Šestiletý Kandinskiy za svou kariéru vyhrál deset dostihů. Jeho stabilním partnerem bývá jednička ve Faverově stáji Raffaele Romano. V letošní sezoně společně startovali čtyřikrát. Vybojovali jedno vítězství, dvě druhá a jedno třetí místo. Triumfovat se jim povedlo 19. dubna v Trevisu, což byl jeho zatím poslední start. Zvítězil v Premio U.N.I.R.E, steeplechase na 3500 metrů.
V minulosti se dvakrát v jeho sedle objevil i žokej Josef Bartoš. A vždy si italsko-česká dvojice vedla velice dobře. Na konci října 2006 skončili druzí v dostihu přes proutěné překážky v Miláně. A v lednu 2007 vyhráli steeplechase na 3450 metrů na závodišti Roma Capannelle.
Sedmiletý Poggio Torselli, druhý přihlášený svěřenec Paola Favera, dosud vyhrál sedm dostihů. Celý loňský rok se na dráze neobjevil, letos se na ni vrátil. Na začátku května se slovenským žokejem Jiřím Kouskem v sedle skončil třetí v krosu na 3500 metrů v Meranu. O tři týdny později na stejném závodišti zvítězil ve steeplechase na 3550 metrů s Raffaelem Romanem. I s tímto koněm v minulosti startovali čeští jezdci. Josef Bartoš s ním vybojoval dvě výhry a Jiří Kameníček jednu.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.