Pražský zimní favorit zakončil dostihovou sezónu 2019

V sobotu 9. listopadu skončila letošní dostihová sezóna v České republice, vrcholem čtrnácté metropolitní kapitoly byl 4. Pražský zimní favorit (1800 m, 100 tis. Kč), v němž se utkalo deset perspektivních zástupců dvouletého ročníku.

Jistě o tři čtvrtiny délky získal nečekaný triumf hnědák Suprtupl (10:1), reprezentant stáje Englicovi a Kulhánkovi, trénovaný Štěpánkou Myškovou. V jeho sedle byl žokej Petr Foret, který tak vyhrál tři z dosavadních čtyř ročníků Pražského zimního favorita. Druhý finišoval další překvapivý člen nejlepší trojice Rusel (17:1), o půl délky za ním skončil sázkový druhý favorit Swinging Thomas (2,5:1). Po všechny tři šlo o teprve druhá životní vystoupení, Suprtupl a Rusel debutovali říjnovými šestými místy, Swinging Thomas zahájil kariéru druhým místem.

V rámcovém programu dvakrát zvítězil pětinásobný český a pětinásobný španělský žokej-šampión Václav Janáček, jenž dosáhl už 194. double kariéry, dvakrát triumfovali i trenér Miroslav Nieslanik a stáj MUDr. Evy Nieslanikové.

Z premiérového zisku šampionátu českých rovinových žokejů se radoval Adam Florian (30 vítězství), trenérský titul obhájila Helena Vocásková (26 vítězství) a mezi majiteli primát putuje do zahraničí stáji Torsten Raber (zisk 1,3 mil. Kč).

 

Výsledky

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.