Překážková sezona v Pardubicích pravděpodobně až v letních měsících

Překážková sezona v Pardubicích začne později než se původně předpokládalo. Aktuálně nastavená pravidla pořádání sportovních akcí totiž organizaci mítinku v podmínkách Pardubického závodiště neumožňují. Dostihový spolek a.s. navíc usiluje o možnost pořádat dostihové dny za účasti alespoň omezeného počtu diváků. 

Dostihová sezona měla v Pardubicích začít v tradičním termínu 8. května. Kvůli současné epidemiologické situaci a vládou přijatým opatřením se zahajovací mítink v plánovaném datu neuskuteční. Ke změně termínu konání dojde také u květnové kvalifikace. Pardubice totiž usilují o pořádání dostihových dnů za účasti alespoň omezeného počtu diváků, což aktuální pravidla neumožňují. Dostihový spolek a.s. už v kalendáři rezervoval dostatek možných náhradních termínů pro pořádání jednotlivých mítinků a zpracoval scénář rozložení kapacit návštěvníků v areálu závodiště tak, aby bylo možné dodržet například pravidlo dvoumetrových rozestupů a zabránit shromažďování většího počtu osob na jednom místě.

„Pořádání dostihů za přítomnosti diváků je mimo jiné klíčové pro jednání s obchodními partnery, jejichž podpora tvoří významnou a důležitou část rozpočtu jednotlivých dostihových dnů. A proto s ohledem na finanční náročnost, velikost akce a potřebné technické zajištění preferujeme právě tuto variantu,“ komentuje jeden z důvodů pozdějšího startu pardubické sezony ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller. Upozorňuje také na skutečnost, že aktuální limit účastníků na sportovní akci neumožňuje pořádat v pardubických podmínkách mítink ani bez účasti diváků.

„Když spočítáme, kolik koní v Pardubicích startuje a kolik lidí se kolem nich pohybuje, dostaneme se vysoko nad tento limit. Musíme si uvědomit, že se nejedná jen o jezdce, ale také o trenéry, ošetřovatele - vodiče, sbor rozhodčích, zdravotníky rozmístěné po celé dostihové dráze, veterináře, technický personál včetně týmu zajišťujícího videozáznam mítinku a další důležité pracovníky,“ dodal Jaroslav Müller.

Vedení společnosti vývoj situace konzultuje na úrovni ministerstva zdravotnictví a Poslanecké sněmovny a je v kontaktu s vedením Jockey Clubu ČR, se kterým aktuální stav průběžně diskutuje. „Jsme si vědomi toho, že klasické dostihy a výkonnostní zkoušky pro tříleté koně jsou v tuto chvíli prioritou. I to je jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli se zahájením překážkové sezony u nás posečkat a umožnit rovinovým koním dohnat dvouměsíční časovou ztrátu. Jsme připraveni odběhnout plánované mítinky v pozdějších termínech. Vrcholem bude jubilejní 130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou,“ uzavřel ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller.  

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.