Šampionát rovinových jezdců má nového sponzora

Minulý týden řídící výbor k Šampionátu rovinových jezdců Martin Tour Cup v prohlášení oznámil, že letos nebude šampionát vyhlášen (celé prohlášení najdete uvnitř článku). Dnes Jockey Club ČR na svém webu oznámil získání pro letošní rok nového sponzora Šampionátu rovinových jezdců. Lázně Poděbrady a.s. ve spolupráci s Jockey Clubem ČR vyhlašují I. ročník oficiálního honorovaného šampionátu LÁZNĚ PODĚBRADY CUP 2016. Rádi bychom poděkovali za výraznou finanční podporu dosavadnímu sponzorovi CK Martin Tour, který zaštítil v roce 2015 už XIV. ročník šampionátu rovinových jezdců. Kritéria hodnocení jezdců a bližší podmínky finančního ocenění budou zveřejněny na webových stránkách Jockey Clubu ČR.

Prohlášení řídícího výboru k Šampionátu jezdců Martin Tour Cup

21.3.2016

Na začátek prohlášení rovnou to nejdůležitější - jezdecký rovinový Martin Tour Cup nebude letos vyhlášen. Nezájem o spolupráci ze strany JCČR registrujeme již od loňského roku 2015 resp.2014. Minulé vedení JC, se kterým jsme každoročně dolaďovali pravidla Šampionátu a společně ho potom vyhlašovali a hodnotili, považovalo Šampionát jezdců za nástroj ke zvýšení prestiže tohoto odvětví dostihového života.

Současné vedení JC nás minulý rok na poslední chvíli v zastoupení jeho prezidenta Jiřího Charváta kontaktovalo prostřednictvím paní Martiny Krejčí (sekretář JC). Letos ke dni 21.3. můžeme stejně jako pořadatelé dostihů konstatovat, že nás JC ignoruje a to by se mělo podle původního plánu propozic již za pár dní běhat.

Z toho nelze usuzovat jinak, než že zřejmě JC nemá zájem o vyhlášení Šampionátu rovinových jezdců 2016. Ten se natolik sžil s prostředím dostihového sportu, že by byl letos vyhlášen již jeho 17.ročník. Za uplynulých 16 let bylo jen na odměnách za umístění vyplaceno přes 2 miliony korun; což jistě není zanedbatelná částka.

Letos jsme chtěli opět trochu pozměnit pravidla pro hodnocení fair-play a o něco více se zaměřit na boj v cílové rovině s mnohdy nadměrným používáním bičíku. Minulí šampioni se stali výraznými postavami českého turfu, příkladem pro mládež a potvrzují své mistrovství i v zahraničí.

Závěrem jen tolik - z našeho pohledu se JCČR natolik odtrhl od problémů, dění a potřeb majitelů, trenérů a pořadatelů, že máme pochybnosti o jeho legitimitě zastupovat, reprezentovat a řídit nadále dostihový sport.

 

Za řídící výbor Martin Tour Cup

Lucie Jouzová, Dis.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.