V Crystal Cupu bodovali i účastníci Velké pardubické

Crystal Cup je sérií dostihů, které se konají na předních evropských dostihových závodištích. Kromě Anglie, Francie, Irska, Belgie a Itálie sem patří i Česká republika, kterou zastupuje Velká pardubická. V ročníku Crystal Cup 2014 se v celkovém pořadí prosadili i účastníci tohoto legendárního dostihu.

Crystal Cup je hodnocen v kategoriích trenér, majitel, kůň a jezdec a právě v této posledně jmenované kategorii jsou zaznamenána i dvě česká jména. Na druhém místě se v celkovém pořadí umístil trojnásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek, na čtvrtém místě se ztrátou pouze půl bodu na Faltejska je další úspěšný český žokej a šampion italských drah Josef Bartoš. „Výsledky v kategorii jezdců jsou velmi těsné. O druhé místo se dělí hned tři jezdci, o to čtvrté dva,“ prozrazuje ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický.

Diváci z Pardubic určitě znají také některá trenérská jména. V kategorii trenér totiž zvítězil s více jak třicetibodovým náskokem Patrice Quinton, čtvrtý se umístil Enda Bolger. Oba své svěřence přihlásili do minulých ročníků Velké pardubické. Vítězným majitelem je Ecurie des Dunes, jehož koně jménem Tropic de Brion pardubičtí diváci také viděli. Vítězným koněm Crystal Cupu je pak Kapville.

„Crystal Cup je prestižní záležitostí a jsme rádi, že Velká pardubická do něj patří. Nicméně uvažujeme o tom, že bychom zkusili vytipovat jiný dostih například v jarní části sezony, který bychom do série zařadili. Samozřejmě by to znamenalo navýšení dotace takového dostihu. Uvidíme, co přinese budoucnost,“ naznačuje ředitel Skalický.

 

výsledky

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.