V září rekonstruovaná škola září

Zahájení školního roku 2017/2018  mělo pro zaměstnance a žáky Střední školy dostihového sportu a jezdectví Praha - Velká Chuchle vůni novoty.  Již 61 let tato vzdělávací instituce připravuje milovníky rychlých koní pro dostihový provoz. 

Malebně zelenající se údolí Velké Chuchle v tomto století již dvakrát stihla navštívit voda, která se Prahou valila při povodních v letech 2002 a 2013. Voda neminula ani chuchelské stáje a prohnala se i dostihovou školou. Za sebou zanechala zkázu.

Pro zaměstnance a žáky dostihové školy to znamenalo do dnešních dní učit se a pracovat v externích prostorách ve Strašnicích, zatím co probíhala rekonstrukce prostor školy ve Velké Chuchli. Rekonstrukce byla úspěšně ukončena.

Slavnostní otevření rekonstruované školy se uskutečnilo s nástupem žáků do školních lavic, kdy pro zástupce magistrátu, vzácné hosty, žáky současné i minulé a rodiče byla připravena prohlídka prostor školy a přiléhajícího domova mládeže, kterou připravila ředitelka školy Ing. Soňa Froňková, Ph.D. se zaměstnanci školy.

I Vy můžete nahlédnout spolu s námi do prostor dostihové školy, kde se připravují ve tříletém oboru denního i dálkového studia jezdci a chovatelé koní se zaměřením na dostihový sport, ve čtyřletém studijním oboru chovatelé se zaměřením na dostihový sport a v tříletém nástavbovém studiu trenéři dostihových a sportovních koní.

 

FOTOGALERIE

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.