Velká Chuchle: 11. Červnový pohár pro Mambo Lady

Desáté pokračování letošní sezóny (8. 6.) v CONSEQ PARKu Velká Chuchle nabídne sedm dostihů, z nichž dva mají statut druhé kategorie a další dva budou vyhrazeny mezinárodnímu trojutkání žákovských jezdců ČR – Maďarsko - Slovensko. Celkem na startovních listinách figuruje 69 koní a 25 jezdců, začátek programu je ve 14 hodin. Aktualizace 9. 6. 13 HOD: V 11. Červnovém poháu zvítězila šestiletá klisna Mambo Lady s žákyní Pavlínou Filipovou.

Startovní listiny

 

Jak odpoví Monsieur Bachir?

Hlavním dostihem nedělního programu je 11. Červnový pohár (II. k., 1800 m), v němž se sejde velmi zajímavá společnost jedenácti koní, kteří dohromady vyhráli již osmatřicet dostihů. Před týdnem ve Velké červnové ceně otestovala své schopnosti většina kandidátů letošního Derby, ale dva z nich se představí až nyní: bronzový a osmá z mosteckého Memoriálu dr. Frankenbergera Monsieur Bachir (DS Pegas, ž. Foret, foto: Jiří Kurzweil) a Ready for Bond (Buc-Film, ž. Havelková). Třetím tříletým na startu bude Talent (DS Kabelkovi, žk. Mach), který na přihláškách do klasických zkoušek nefiguruje, a tři týdny po nečekaném triumfu mezi nezvítězivšími vrstevníky zkusí náročný výkonnostní přechod.

Z osmičky starších zástupců dosavadními úspěchy vyčnívá vítěz Velké ceny českého turfu z roku 2011, téhož roku umístěný ve třech Derby (v českém pátý, ve slovenském a maďarském třetí) Wallisto (YOKO, ž. Pavlíček), jenž se poté zařadil do nejvyšší kategorie vytrvalců, vloni se ze šesti startů pětkrát umístil a sezónu završil druhým místem v Ceně prezidenta republiky. Čtyři klasická umístění z loňského roku má na kontě Sapsiree (Joly, Pejšková), která před dvěma týdny finišovala v klisnám vyhrazené míli druhá, přičemž pouze jednu délku na ni v cíli ztrácela Medula (Englicovi a Kulhánkovi, Sovka), jejíž trenér Tomáš Váňa o uplynulém víkendu kromě narozenin slavil i čtyři vítězství ze sedmi startů svých svěřenců.

Letošní účet otevřela výhrou v karlovarské Jarní ceně středotraťařka Mambo Lady (Stáj MON-GOL Svinčice, žk. Filipová), která se tu předloni objevila s jednou trefou do černého z dřívějšího německého působení a následně do své bilance připojila další čtyři, trojkové i dvojkové, plné zásahy.

Úctyhodných dvaadvacet dostihů v rozmezí druhé až čtvrté kategorie pak dokázala opanovat čtveřice na tratích kolem jedné míle spolehlivých valachů Everest Hill (Byliny-Kindl, ž. Murzabayev), Freddie Merc (Vysmátí a spokojení, Laube), Yes Man (J.T.K.-Germič, ž. Zatloukal) a Gloushek (Stáj Kika, ž. Šafář), přičemž posledně jmenovaný dokonce před loňskou zdravotní pauzou vybojoval tři druhá místa v nejvyšší kategorii, včetně mezinárodní bratislavské.

 

Další program:

14:00 – Cena Střední školy dostihového sportu a jezdectví (hdcp IV. k., 1200 m): v prvním z dvojice dostihů mezinárodního žákovského utkání se tříletá Kitty Lot po jistém triumfu mezi vrstevníky poprvé postaví starším soupeřům.

14:30 – Červnový handicap (hdcp II. k., 1200 m): po roce míří do Prahy vítěz předloňské Svatováclavské ceny Aprilius, kterého vyzve kvarteto soupeřů.

15:00 – Memoriál Jana Košťála (IV. k., 1600 m): osm tříletých bude usilovat o premiérový životní triumf, nejlepší vyhlídky by měli mít Caballero a Malý Mořský Princ.

15:30 – Cena Mgr. Ludmily Štvánové, radní hl. m. Prahy (hdcp IV. k., 1600 m): ve druhém poločase soupeření jezdeckých nadějí ze tří zemí by nejvýše měly zamířit klisny Pedrica, Savage a Cailean.

16:00 – Memoriál Miloslava Nového (III. k., 1800 m): proti deseti vesměs mladším soupeřům zahájí sezónu osmiletý valach Iryklon, sedminásobný vítěz, včetně italské Premio Del Giubileo nebo zdejší Velké květnové ceny, v Praze nestartoval tři roky.

17:00 – Cena paddocku (hdcp IV. k., 2400 m): sázkařským oříškem na závěr programu bude vytrvalecký handicap s maximálním možným počtem šestnácti startujících.

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.