Velká Chuchle: Start sezony ve znamení rekordů

V neděli 7. dubna byla na závodišti ve Velké Chuchli zahájena letošní dostihová sezóna. Vrcholy programu tvořily dvě tradiční zkoušky nejvyšší kategorie, v obou se prosadili favorité a po obou se měnily rekordní tabulky.

Triumf v 92. Gomba handicapu (I. k., 1200 m) vybojoval osmiletý valach stáje TVD Master of Gold s žokejem Jaromírem Šafářem o krk a krk před dvojicí klisen Celine My Heart s Benidiction a v téměř stoleté historii dostihu se stal jeho teprve třetím trojnásobným vítězem. Svěřenec Grega Wroblewskiho navíc svůj hattrick ozdobil skvělým časem 1:09,64, kterým o 1,5 sekundy vylepšil starý rekord Gomba handicapu.

V sedle top-favorita 61. Velké dubnové ceny Factoringu České spořitelny (I. k., 1800 m) Black Canyona musel na poslední chvíli za zraněného žokeje Foreta zaskočit mladý jezdec Adam Florian, tíhu okamžiku však zvládl výborně a připsal si první vítězství v dostihu nejvyšší kategorie. Premiant předloňského Rakouského derby Black Canyon, jehož přípravu od zimy vede nový trenér DS Pegas Čestmír Olehla, dominoval jistě o délku a tři čtvrtiny před dvojicí Cape Freedom a Mormill, a navíc časem 1:48,89 o sekundu posunul hranici rekordu chuchelské dráhy na trati 1800 metrů.

Hrdinové obou vrcholů dne dosáhli shodně sedmých kariérních vítězství.

V součtu s rámcovým programem zaznamenali dvě prvenství Jaromír Šafář, Čestmír Olehla a majitel DS Pegas Jiří Trávníček.

Za ideálního dostihového počasí dokreslila premiérový den také velice početná divácká návštěva.

 

VÝSLEDKY

 

 

 

 

Původní článek

V neděli 7. dubna odstartuje ve Velké Chuchli dostihová sezona. Vrcholy dne jsou 92. Gomba handicap pro nejlepší starší sprintery, a 61. Velká dubnová cena Factoringu České spořitelny, první sezónní test předních starších středotraťařů. Celý program otevře dostih s názvem Cena MČ Praha Velká Chuchle.

Start prvního z osmi dostihů je ve 14 hodin, areál závodiště se divákům otevře o dvě hodiny dříve.

Startovní listiny

 

V rámci gastroakce úvodního dne sezóny se můžete těšit na food trucky Mek & Číz a Anne's, oblíbenou kuličkovou zmrzlinu, výbornou kávu, osvěžující Aperol a Bohemia Sekt. Nejmenší návštěvníci se mohou zdarma svézt na ponících a zabavit se na venkovním hřišti s atrakcemi, či v krytém dětském koutku v přízemí tribuny. Nové interiéry hostům nabízejí Derby Club Prague ve druhém patře tribuny i salonky v nejvyšším poschodí.

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.