Velká Chuchle: Klisnám kralovala Rabbit Havana

Vrcholem dvanácté kapitoly letošní metropolitní dostihové sezóny v Chuchle Areně Praha byla první říjnovou neděli Velká cena Metrostavu (17. Memoriál Harryho Petrlíka), mílová zkouška nejvyšší kategorie pro tříleté a starší klisny. Na start zamířilo osm adeptek a v závěru se nakonec těsně prosadila čtyřletá Rabbit Havana, v jejímž sedle ukončil dvouměsíční čekání na vítězství loňský žokej-šampión David Liška.

V koncovce došlo na souboj ještě nedávných stájových kolegyň, protože stříbrná z loňské Jarní ceny klisen Rabbit Havana změnila po minulém startu v Mostě majitele a trenéra a nyní už v tréninku Václava Luky přinesla premiérový triumf stáji ML Racing. Za sázkovou druhou favoritkou (4:1) finišovala o krk druhá tříletá zástupkyně i odchovankyně Rabbitu Trhový Štěpánov Dark Absolu (11:1), dvě délky za ní třetí skončila Wlastina (5,5:1).

V rámcových dostizích se dařilo Janu Vernerovi, který zaznamenal 37. kariérní double a odpověděl na dva sobotní brněnské triumfy lídra šampionátu Adama Floriana - na čele žokejského žebříčku tak oba opět dělí tři plné zásahy.

Výsledky

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.