VI. den metropolitní sezony: 91. Velká jarní cena Holdingu RABBIT CZ

Druhá květnová neděle byla v CONSEQ PARKU Velká Chuchle termínem šesté kapitoly letošní metropolitní sezony, připraven byl opět program osmi dostihů s vrcholem v podobě prvního dílu Klasické trojkoruny: na start 91. Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ (listed kategorie, 1600 m), jejíž dotace jeden milión korun výrazně převyšuje ceny všech ostatních jarních klasických dostihů v okolních zemích samozřejmě s výjimkou Německa, konané pod záštitou ministra zemědělství ČR Petra Bendla, mířilo devět tříletých hřebců a tři valaši.

Aktualizace 16. 5. 11 HOD: Mystic Swing se vrátil na trůn

V poli dvanácti tříletých hřebců a valachů byl favoritem vítěz přípravného Memoriálu profesora Michala Hyacint, před startem věnovali sázející přízeň také místnímu novicovi, vítězi únorového francouzského debutu Glorious Eagle, a posunuli jej před dvojici stájových kolegů Betpak Dala a My Afantou. Nicméně po vynikajícím zrychlení v posledních dvou stech metrech se vítězem stal tmavý hnědák stáje Lokotrans Mystic Swing. Vloni nejvýše hodnocený dvouletý kůň se tak po nečekaném šestém místě z přípravného Memoriálu profesora Michala, po němž odstartoval s kurzem 10:1, vrátil na ročníkový trůn, jeho majitel Karel Jalový i trenér Eduard Kotáb vyhráli Velkou jarní cenu poprvé, žokej Milan Zatloukal už podruhé, dokázal totiž obhájit loňský triumf. Mystic Swing vyhrál v nejlepším čase za posledních šest ročníků dostihu 1:39,85, za rekordem Velké jarní ceny zaostal o dvě a půl sekundy.

Druhý o tři čtvrtiny délky finišoval sázejícími správně "odhalený" Glorious Eagle (Westminster Race Horses, ž. Chaloupka), o krk za ním překvapil třetím místem Almond Magic (YOKO, ž. Koplík), předtím sedmý v Michalově memoriálu. Nejlepší pětici v dalším těsném sledu doplnili slovenský host Atack (EMOP, ž. Korečková) a Hyacint (DS Pegas, ž. Foret), dotované pozice ještě získali šestý Betpak Dala (Dr. Charvát, ž. Pattinson) a sedmý Green Valleys (Stáj Monika Agro P., ž. Šafář).

Kolymbia poprvé vyhrála

Druhým dostihem nejvyšší kategorie byla 1200m Cena Mikrop Čebín pro čtyřleté a starší koně o 140 tisíc korun. Roli mírné favoritky v ní za 1:12,90 splnila čtyřletá hnědka Kolymbia (Dr. Charvát, ž. Havlík), umístěná ve všech deseti dosavadních startech. Jako tříletá startovala i v dostizích přes dva kilometry a při premiéře na sprinterské trati si podle předpokladů připsala premiérový triumf kariéry. Po boji o délku a čtvrt zpět překvapil druhým místem stejně starý Kendy (Áďa a Emmča Friedmannovy, ž. Koplík), třetí finišovala druhá favoritka, šestiletá hnědka Merbela (Leram, ž. Zatloukal)

Další dění:

Jen týden po vytrvaleckém sezónním vstupu splnila v Ceně Mydlářky Benešov (IV. k., 1200 m) na krátké distanci roli favoritky ryzka Medula (Zeas Staré Hradiště) a jistým triumfem s asistencí žokeje Jana Ráji opustila skupinu nezvítězivších koní.

Cenu Jatek Český Brod (hdcp III. k., 1400 m) proměnil stylem start-cíl v jistý čtvrtý triumf z deseti pokusů čtyřletý tmavý hnědák Chuan Che (Clint-Racing) s žokejem Petrem Foretem.

Úplně shodným způsobem se pak prosadil v Ceně Renomie (II. k., 1800 m) i jeho stejně starý stájový kolega Dhoute, kterého trenér Török opět nasedlal Petru Foretovi, i on startoval podesáté, vyhrál v kariéře potřetí.

Cenu PRIMO - Josef Chejn (hdcp IV. k., 1600 m) překvapivě po boji opanoval během loňského roku šestkrát neúspěšný pětiletý valach Austin (Mareš-Tachlovice), který tím navázal na své dosud jediné vítězství z předminulé sezóny a přinesl i první trenérské vítězství Martinu Pišlovi, jenž byl zároveň jeho žokejem.

Premiérovou výhru si při druhém životním vystoupení připsal v Ceně DZS Struhařov (IV. k., 1800 m) tříletý valach Farditt (Equus Caroli) s žokejem Jaromírem Šafářem a úřadující rovinový žokej-šampión tak ukončil tři týdny trvající nevítězné období.

V plně obsazené závěrečné Ceně DUX - Josef Chejn (hdcp IV. k., 2210 m) pak první výhry kariéry dosáhla pětiletá hnědka Secretka (HIPIATER Tajmr) a první letošní vítězný zápis učinila její jezdkyně Natalie Arendsen.

Původní článek:

Tucet kvalitních hráčů, trumfy drží Hyacint

Přesně polovina kandidátů klasických vavřínů se představila před třemi týdny v přípravném Memoriálu profesora Michala (I. k., 1400 m), je tu šest ze sedmi nejlepších v jeho cíli. Vítězný Hyacint ( foto, DS Pegas, ž. Foret) s jistotou triumfoval i ve dvou podzimních startech na chuchelské dráze a měl by být favoritem. Green Valleys (Stáj Monika Agro P., ž. Šafář) finišem ke druhé příčce potvrdil vzestup formy z předchozího suverénního triumfu na dvojkové úrovni, Desert Monarch (Stanislav Chudáček, ž. Rája) zase třetím místem prokázal, že je i po devítiměsíční pauze fit a připraven. Čtvrtý Tarant (Agrolipt ČR, Piruch) sice přerušil sérii druhých míst, nicméně zachoval si příslušnost ke špičce, k níž navzdory první středoevropské porážce nadále patří také šestý Mystic Swing (Lokotrans, ž. Zatloukal), i sedmý Almond Magic (YOKO, ž. Koplík), vloni třetí v Gerschově memoriálu a šestý v Ceně zimního favorita.

Další čtveřice aspirantů se tu ve stejný den předvedla v Ceně EC HARRIS (II. k., 1800 m) s dramatickou koncovkou. Vítězství vybojoval předběžný favorit červnového Derby, vloni pátý z francouzského Criterium de Saint-Cloud (Gr.1) Betpak Dala (Dr. Charvát, Demo) o krátkou hlavu před nositelem stejných stájových barev, druhým z Gerschova memoriálu My Afantou (Dr. Charvát, ž. Havlík) a další krk před bronzovým z kvalitního dubnového dostihu debutantů Rabbitem Hurricane (Rabbit Trhový Štěpánov, Verner). Necelé čtyři délky zpět pak finišoval pátý Echo Rules (CK Martin Tour, žk. Laube).

Zbylá dvojice se pražskému publiku představí poprvé, ale "do počtu" není ani náhodou. Slovenský host Atack (EMOP, ž. Srnec) sice dosud nevyhrál, ale dosavadní starty absolvoval pouze na jedničkové úrovni, v Budapešti byl druhý, v Bratislavě druhý, pátý a v polovině dubna i s nejvyšší nesenou hmotností těsně třetí v Ceně trojročných žrebcov (I. k., 1700 m). Aktér s nejdelší pauzou od posledního startu Glorious Eagle (Westminster Race Horses, ž. Chaloupka) zatím z jihočeských Bošovic cestoval dvakrát do Francie, v únoru tam nečekaně vyhrál debut a v březnu na něj v Chantilly po vstupní ztrátě zbylo šesté místo.

Kolymbia: první sprint = první vítězství?

Druhým nedělním dostihem se statutem nejvyšší kategorie bude Cena Mikrop Čebín, a. s. o 140 tisíc korun se sedmi staršími adepty. Prvního vítězství kariéry by se při prvním vystoupení na distanci 1200 metrů mohla dočkat čtyřletá tmavá hnědka Kolymbia (Dr. Charvát, ž. Havlík), dcera sprinterských rodičů umístěná ve všech deseti předchozích startech na delších tratích, včetně dvou klasických. O dva roky starší hnědka Merbela (Leram, ž. Zatloukal) jí před dvěma týdny v Memoriálu Jaroslava Maška podlehla o délku a půl, nicméně na kontě má triumfy z loňské Svatováclavské ceny a letošního Gomba handicapu. Osmiletý valach Mr Dario (YOKO, ž. Šafář) je z loňského září rekordmanem pražské dráhy na kilometrové trati a tady šedesátým startem kariéry vstoupí do své šesté sezóny. Dalšími třemi aktéry jsou držitelé posezónních anketních ocenění: vítěz tohoto dostihu právě ze své nejúspěšnější sezóny 2009 Ediggio (EŽ Praha, ž. Srnec) a druhý sezónní debutant v poli Line Honey (Stáj Mikon, ž. Rája) získali tituly Sprinter roku a Nejlepší kůň českého chovu v letech 2009 a 2010, loňský úspěšný rekonvalescent Addison (Sokrates, Fedorowiczová) byl vyhlášen Nejlepším dvouletým hřebcem roku 2007. Druhým čtyřletým účastníkem je valach Kendy (Áďa a Emmča Friedmannovy, ž. Koplík), který letos dokázal v Gomba handicapu využít minimální zátěže ke zisku čtvrtého honoráře a poté naopak s nejvyšší hmotností vyhrál dvojkový handicap v Bratislavě.

 Další program:

14:00 - Cena Mydlářky Benešov, a. s. (IV. k., 1200 m): před týdnem se tříletá Medula neprosadila na vytrvalecké trati, nyní bude o premiérový triumf usilovat ve sprintu.
14:30 - Cena Jatek Český Brod, a. s. (hdcp III. k., 1400 m): čtyřletý Romane Conti už byl letos dvakrát druhý, třetí pokus o plný zásah podnikne s novým jezdcem.
15:00 - Cena Renomie, a. s. (II. k., 1800 m): pětiletá Old Story může v osmnáctém startu kariéry získat již osmé vítězství, proti však stojí kvalitnější soupeři než před měsícem.
16:35 - Cena PRIMO - Josef Chejn, spol. s r. o.  (hdcp IV. k., 1600 m): mezi dvanácti aktéry má dobré vyhlídky nejníže zatížená trojice Cool Mary, Redul a First Danda.
17:05 - Cena DZS Struhařov, a. s. (IV. k., 1800 m): ve druhém nedělním soupeření tříletých nezvítězivších je deset koní, nejblíže k opuštění skupiny by měli být Unangepasse a Daneta.
17:35 - Cena DUX - Josef Chejn, spol. s r. o. (hdcp IV. k., 2200 m): nejpočetněji obsazený dostih uzavře program, proti patnácti starším nastoupí v dubnu lehce zvítězivší tříletá bělka Merlyp.

Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!

Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti (např. svézt se na klasickém dřevěném kolotoči) a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!

Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti:www.dinotoys.cz.

CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a upomínkové razítko!

V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Irena Rychlovská, obchodní oddělení, 604 298 155, irena.rychlovska@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.
VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé kartywww.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka: 900 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.