VII. den metropolitní sezóny: Velká cena Klempířství Vaško

Sedmá kapitola metropolitní dostihové sezóny uzavře jarní období a nabídne celkem osm dostihů, jejichž vrcholem bude poslední z květnových mílařských testů, který je stejně jako ten úvodní vyhrazen klisnám, avšak tentokrát již reprezentantky klasického ročníku poměří síly se zkušenějšími soupeřkami. Do Velké ceny Klempířství Vaško o 85 tis. Kč míří devět aktérek. Startovní listiny nedělních dostihů obsahují jména celkem 74 koní a 26 jezdců, program začíná tradičně ve 14 hodin.

Kvartet tříletých vyzve pětici starších

Čtveřici mladších kandidátek vede čtvrtá z Jarní ceny klisen Alavis Sapsiree (foto), jejíž stálý žokej Martin Srnec kvůli využití nižší hmotnosti místo v sedle přenechá vedoucímu jezdci průběžného pořadí CK Martin Tour Cupu Bauyrzhanu Murzabayevovi. Svěřenci pražského kouče Tomáše Šatry mají velmi dobré nynější výsledky, a tak v dostihu, z jehož devíti ročníků ovládly tříleté klisny přesně jednu třetinu, bude ryzka stáje Joly, ačkoliv je dosud stále nezvítězivší, patřit k favoritkám. Druhou aspirantkou s předchozí klasickou účastí je rovněž ve Velké Chuchli trénovaná, Ivanou Pejškovou, Briana. Hnědka stáje Vesiba startovala v Jarní ceně klisen Alavis coby sezónním debutu, obsadila šesté místo a i tentokrát ji povede žák Martin Laube. Ze Slovenska přicestuje hnědka Caduke (AUTOOPRAVOVŇA Strnisko, ž. Hodáň), vloni finišovala třetí ve slušovické Ceně zimní královny, letos však má na kontě zatím jen dva bronzy z třetích kategorií v Bratislavě a Šuranech, a poslední tříletou účastnicí bude bělka Viva Lea (Patrik ČR, ž. Havelková), která zahájila sezónu před dvěma týdny pražským šestým místem v dostihu pro tuzemské odchovance.

Ve starší podskupině jsou první dvě z loňského ročníku, šestiletá obhájkyně triumfu Carrie (Riviera, ž. Lukášek), jež tu ale před měsícem skončila až čtvrtá z pěti koní v Ceně běloušů CK Martin Tour, a stejně stará tmavá hnědka Old Story (Hřebčín Pavlin Dvůr-Picek, ž. Zatloukal), která je dcerou vítězky tohoto dostihu z roku 2005 Old Rose a v pětadvacátém životním vystoupení může atakovat již své osmé vítězství. Otázkou však je její aktuální forma, neboť po zimě ještě nestartovala, zatímco další dvě soupeřky už na jaře předvedly dobré formy, získaly dvě umístění a právě mílová délka nedělního testu rozděluje jejich distanční působnost. Čtyřletá bělka Rabbit Dark Angel (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Verner) je úspěšná ve sprintech, pětiletá ryzka Matter for Love (Hugo-Kub, ž. Foret) spíše na tratích okolo dvou kilometrů. Komu by vzdálenost měla pasovat přesně, je čtyřletá hnědka Chasinta (WTŠH, ž. Srnec), mající před sebou letošní debut. Vloni se přitom progresem posunula ze čtvrté ligy až k účasti v podzimní Českomoravské ceně, její rating meziročně narostl o pětadvacet kilogramů a dvou zářijových výher dosáhla právě na distanci 1600 metrů.
 
Startovní listiny

Sázkové kurzy

Další dostihový program:

14:00 – Cena prvních nadějí (III. k., 1000 m): v početně nebývale silně obsazené dorostenecké premiéře bude sedm z jedenácti debutantů usilovat o bonus Racing Postu pěti tisíc liber.

14:30 – Cena dodavatelů Klempířství Vaško (hdcp IV. k., 1200 m): do sprinterského handicapu jdou s dobrými šancemi tříletí účastníci Americký Šerif a Our Lass.

15:00 – Cena odběratelů Klempířství Vaško (IV. k., 1400 m): ze sedmi adeptů na premiérový triumf kariéry je favoritem šestý z Memoriálu profesora Michala Ayran.

15:30 – Cena Báry Vaškové (hdcp IV. k., 1600 m): mílařský handicap může přinést další úspěch klasickému ročníku, okolnosti jsou po minulém těsném druhém místě příznivé pro dubnovou vítězku z Brna Clasa Cafe.

16:30 – Cena oceli (hdcp III. k., 1800 m): také v handicapu na střední trati je tříletý aktér s vítěznými ambicemi, Rabbit Araafa v dubnu vyhrál sezónní debut suverénně o sedm délek.

17:00 – Cena hliníku (hdcp III. k., 2200 m): v handicapu na delší distanci je mezi osmi soupeři rozpětí nesených hmotností sedmnáct a půl kilogramu, vpředu by neměl chybět spolehlivý Reggae Stixen.

17:30 – Cena dětského koutku Hříbátka (IV. k., 2400 m): v závěru programu má šance na letošní druhý triumf Honey Bunny, opět jej vyzve bronzový z Derby před pěti lety Duplo.

Doprovodný program:

Dostihový den ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem České republiky: ukázka hasičského výcviku, ukázka cisternové automobilové stříkačky a speciálního hasicího a řezného zařízení Cobra, stánek preventivně výchovné činnosti s testy a odměnami pro děti.

Tradiční divácká anketa a slosování lístků o fotoaparát NIKON COOLPIX S3300. U vchodu do areálu nebo v infostánku uvnitř tribuny si každý návštěvník může vyzvednout anketní lístek a vyplněný jej pak vhodí do losovacího osudí, které bude umístěno u ceremoniálního paddocku. Losování proběhne po dekorování vítězů hlavního dostihu, tedy cca v 16.15 hodin.

Módní přehlídka značkových kolekcí Magic Helena bude připravena od 15.15 hodin v přízemí tribuny.

Nikon Ladies Cup 2013

Celorepublikový šampionát rovinových jezdkyň vstoupil do svého třetího ročníku a firma NIKON, generální partner soutěže, věnuje třem nejlépe umístěným jezdkyním v konečném pořadí fotoaparáty Nikon 1 V1. Pořadí jezdkyň v Nikon Ladies Cupu určuje počet vítězství, případně druhých a dalších míst (pokud by ani tato kritéria nerozhodla, rozhoduje vyšší zisk, a dále vyšší úspěšnost (poměr vítězství k celkovému počtu startů). Vítězka obdrží finanční bonus 15 tisíc Kč, druhá v pořadí 10 tisíc Kč a třetí 5 tisíc Kč. Všechny tři dále získají od generálního partnera soutěže fotoaparát Nikon 1 V1. Partnerem Nikon Ladies Cupu je CONSEQ PARK Velká Chuchle.

Mladá fronta partnerem dostihů

Mladá fronta je jedním z největších vydavatelských domů v České republice. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio titulů, které vydává.

E15.cz je jeden z nejkvalitnějších českých zpravodajských portálů, který vyrostl na základech profesionálního týmu ekonomického deníku Mladá fronta E15. Kromě zpravodajství z oblasti ekonomiky, politiky a byznysu je doplněn lifestylovými rubrikami o cestování, kultuře, bydlení, sportu a dalších tématech.  

ForMen je časopis pro muže, který nejen logicky doplňuje portfolio Mladé fronty, ale hlavně zaplňuje velkou mezeru na trhu časopisů. Jak už název napovídá, jedná se o opravdu exkluzivní časopis pro muže.

Právo & Byznys je prvním časopisem na českém trhu, který přináší informace o dění v právnické obci, o ekonomické situaci v tomto odvětví a o lidech z tohoto oboru. Jeho obsah reaguje na aktuální dění v oboru obchodu a práva.

Týdeník Euro je dnes nejprodávanějším a inzertně nejvýkonnějším titulem soustředěným na byznys a byznysmeny v České republice. Investigativně zkoumá procesy uvnitř firem a záměry jejich vlastníků a manažerů. Je mediálním partnerem řady prestižních projektů z oblasti kultury, sportu, byznysu, samozřejmostí jsou i charitativní aktivity.

Bohatý program pro rodiny s dětmi

Nejmenším návštěvníkům je v Praze-Velké Chuchli věnována zvláštní pozornost. Děti do 15 let mají na všechny dostihové dny vstup zdarma, mládež do 18 let zaplatí pouze poloviční vstupné. Na dostizích se Vaše děti určitě nudit nebudou! Více informací ZDE.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:

Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Tereza Trníková, obchodní oddělení, 604 298 155, tereza.trnikova@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

Prožijte dostihy jinak, navštivte Derby klub

Derby klub nabízí: příjemné prostředí, ideální výhled na dostihovou dráhu, pohodlný přístup k paddocku, možnost uzavírání sázek přímo v prostorách klubu.

Denní klubové vstupné 600 Kč zahrnuje: vstup do areálu závodiště a Derby klubu,

Dostihový program, servírované menu
 
Menu na 26. května:

Domácí dršťková polévka
Kyjevský kuřecí řízek plněný máslem s bramborovou kaší
Rebarborový mřížkový koláč s vanilkovou omáčkou
Pivo Duff
Vaječný likér

Cena degustačního nápojového menu: 60 Kč

Vstupenky jsou k dostání v den konání dostihů na pokladně CONSEQ PARKU, nebo při objednávce míst pro pět a více osob kontaktujte předem (v pracovním týdnu před dostihovým dnem) obchodní oddělení: tereza.trnikova@velka-chuchle.cz, tel.: 242 447 031.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2013:

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč

CELOROČNÍ VSTUPENKY:

Celoroční vstupenka 2013: 900 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč
Celoroční vstupenka „all in one“ (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 260 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 9000 Kč

Zakoupit lze v neděli na pokladně hlavního vchodu do areálu CONSEQ PARKU, nebo ve všední dny mezi 8. a 15. hodinou v 4. patře tribuny závodiště Velká Chuchle (paní Šárka Pišnová, tel. +420 242 447 034), případně si je můžete objednat na adrese: sarka.pisnova@velka-chuchle.cz.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.