VIII. den metropolitní sezony: Jarní handicap

Osmou kapitolu letošní metropolitní sezony v CONSEQ PARKU Velká Chuchle tvoří program, kde z osmi dostihů je pět sázkařsky lákavých handicapů, jejichž rozpětí sahá od sprinterské trati 1200 metrů až po vytrvaleckých 2600 metrů a od nejvyšší první výkonnostní třídy až po čtvrtou kategorii. V úvodní položce nedělní nabídky se kvintet dvouletých debutantů utká o lukrativní bonus Racing Postu 10.000 liber. Celkem je na startovních listinách 85 koní a 26 jezdců, první dostih startuje ve 14 hodin.

Aktualizace 1. 6. 9 HOD: Vložen odkaz na fotogalerii.

Aktualizace 27. 5. 21 HOD: Donn Halling opět neporažen

V poli šesti koní byl favoritem čtyřletý valach Donn Halling, který nastupoval pod žokejkou Vendulou Korečkovou poprvé na nejvyšší výkonnostní scénu s dosavadním čistým štítem. Poctivé tempo diktoval nejméně kil nesoucí Dhoute (Clint-Racing, ž. Koplíková), na kterého dohlížel favoritův stájový kolega Laran, ostatní s dvoudélkovým odstupem vedl Caney.

Sázkovou nabídkou preferovaný aktér byl držen ve středu pole a zaútočil až v závěrečných třech stech metrech. Před tribunou reprezentant DS MAENTIVA předvedl velké zrychlení a cílem v rychlém výsledném čase 2:31,92 procválal lehce první o pět délek před Dhoutem, třetí byl Devil's Star (Stall Amor, ž. Chaloupka).

Donn Halling tak i při čtvrtém životním startu udržel čisté konto, jeho trenér Václav Luka slavil v neděli tři triumfy a Vendula Korečková se v průběhu odpoledne radovala ze dvou výher, přičemž se posunula na první příčku celoroční soutěže rovinových jezdkyň Ladies Cup.

Další dění:

Do úvodní Ceny sázky "Vítěz" (III. k., 1000 m) nastoupila k boji o lukrativní bonus Racing Postu 10 tisíc liber jen trojice dvouletých debutantů a jistě se mezi nimi prosadila šampiónem trenérů Václavem Lukou nachystaná Woolfilly (AE Sale) s Vendulou Korečkovou.

V Ceně sázky "AKO" (hdcp IV. k., 1200 m) si jistě o dvě délky třetí životní triumf připsal šestiletý valach Cazzar (MUDr. Řežábová Dana), nového svěřence Dalibora Töröka vedl úřadující žokej-šampión Jaromír Šafář.

V Ceně sázky "Pole proti" (hdcp II. k., 1200 m) navázal na těsné dubnové vítězství devítiletý matador Lucky Horse (ESO9 intranet), po boji vyhrál pošesté v kariéře a stejně jako před necelými dvěma měsíci měl v sedle žáka Michala Macha.

Také vítěz Memoriálu Miloslava Nového (hdcp III. k., 1600 m) Rabbit Diktator (Rabbit Trhový Štěpánov) vyhrál letos již podruhé, pro něj však byl jistý triumf i druhým životním, zatímco pro jeho jezdce Jana Vernera jubilejním padesátým, tudíž od příště jej posunujícím mezi žokeje.

Cena sázky "Vítěz/místo" (IV. k., 1600 m) pro tříleté nezvítězivší dala opět vzpomenout na dubnový kvalitně obsazený dostih debutantů, premiérovou výhru v kariéře si tu při třetím životním vystoupení totiž připsal ryzák Morning Miracle (Hřebčín Křenek) s žokejem Jiřím Chaloupkou, který ve zmíněném testíku z úvodu sezóny obsadil čtvrté místo a tady získal svému trenérovi Václavu Lukovi druhé nedělní vítězství.

Jistým prvenstvím v Ceně sázky "Velké pořadí" (IV. k., 1800 m) žokej Šafář zvýšil své vedení v aktuálním pořadí CK Martin Tour Cupu již na tři body, více než rok a půl po premiérovém zásahu kariéry se druhého plného úspěchu dočkal pětiletý valach Reggae Stixen (Joly).

Závěrečná Cena sázky "Malé pořadí" (hdcp III. k., 2600 m) přinesla dramatický koncový duel, z nějž nakonec o krátkou hlavu vítězně vyšel a druhého triumfu kariéry dosáhl čtyřletý hnědák Ofset (Licehamr-Bartoš) s žákem Martinem Laubem.

Původní článek:

Půltucet bez favorita, triumf obhajuje Pearl Jeane

V šestičlenném poli hlavního nedělního dostihu, Jarního handicapu (I. k., 2400 m, 120 tis. Kč, 4l. a st.) není jednoznačný favorit a vyhrát může doslova každý z jeho účastníků. Vloni zde svého prvního a dosud jediného triumfu v nejvyšší kategorii dosáhla Pearl Jeane ( foto, YOKO, ž. Koplík). Dcera legendární vítězky Derby 1997 Nory Jeane vyhrála pod zátěží o deset kil nižší, než jakou ponese nyní. Stájová kolegyně hrdiny Velké květnové ceny VW WACHAL z minulého týdne Sharpoura bude jedinou klisnou na startu a také jediným koněm, který letos ještě nestartoval. Distance míle a půl jí vyhovuje, na kontě má mj. třetí místo z loňského Stříbrného poháru Hřebčína Křenek, čtvrté z předloňské Velké ceny českého turfu, či pátá z loňských Zlatého poháru YOKO nebo SEP Classic, vše právě na trati 2400 metrů.

Do výborné formy se vloni na podzim dostal Devil's Star (Stall Amor), který se i po vítězství v jedničkovém handicapu Podzimní ceně (1800 m) jevil jako středotraťař, ale vytrvalecké dispozice ukázal při následném čtvrtém místě v Ceně prezidenta republiky (3200 m). Letos zahájil třetím místem v 1800m Velké dubnové ceně Factoringu ČS, lepší výkon pak podal před dvěma týdny při zisku druhého honoráře ve Smolíkově memoriálu (2200 m) na svém oblíbeném mosteckém Hipodromu. Právě tam dosáhl všech čtyř dosavadních vítězství, zatímco na premiérový triumf z domácí dráhy stále čeká. Jeho nedělní devizou bude i Jiří Chaloupka v sedle, spolu sice ještě nevyhráli, ale žokejův odhad tempa, což může být v málopočetné sestavě obzvláště důležité, je pověstný.

Právě tempo bude klíčovým faktorem pro nejméně kil nesoucího adepta. Dhoute (Clint-Racing, ž. Koplíková) před čtrnácti dny vyhrál dvojkovou Cenu Renomie při dobře zvolené rychlosti stylem start-cíl, nyní však dostih měří o šest set metrů více a také loňský nejlepší ryzákův výkon (páté místo z dvoukilometrové Ceny města Karlovy Vary) byl dosažen na střední distanci.
Typickým vytrvalcem není ani Laran (žk. Laube), šestý ze Smolíkova memoriálu se v Praze představil pouze dvakrát jako dvouletý, předloni v září si připsal testík nezvítězivších a poté byl čtvrtý v Ceně zimního favorita. Do Jarního handicapu byl přihlášen dodatečně, dost možná jako pojistka DS MAENTIVA, jíž na přihláškách zastupoval už Donn Halling (ž. Korečková), pro kterého naopak platí: čím více metrů, tím lépe. V životě zatím podstoupil tři starty a všechny vyhrál, vloni dvakrát bez potíží bodoval na trojkové úrovni, koncem dubna pak po boji završil vítězný hattrick v handicapu druhé kategorie.

No a bez vítězných ambicí, ba možná právě naopak, nebude nastupovat ani Caney (Rokyta-advokát Bílovec, ž. Šafář), v letech 2008 až 2010 svěřenec Josefa Váni, jenž má za sebou i téměř dvě desátky překážkových startů, se vloni na jaře jako nový svěřenec Zdeny Havlíčkové dvěma čtyřkovými výhrami odrazil až k překvapivému těsnému druhému místu v červnovém Zlatém poháru YOKO. Srpnový SEP Classic dokončil sedmý a na zbytek sezóny se odmlčel, po zimě zahájil v bratislavské Velké aprílové ceně (1800 m) sice až osmým místem, nicméně byl to dostih pod jeho distančním optimem a navíc obsazený nejvyšší podunajskou kvalitou.
 
Další program:

14:00 - Cena sázky "Vítěz" (III. k., 1000 m): jeden z pětice dorostenců získá bonus Racing Postu, tři svěřence má na startu trenérka Helena Vocásková.
14:30 - Cena sázky "AKO" (hdcp IV. k., 1200 m): dobré šance čtyř tříletých proti půltuctu starších, zasáhnout naplno může minule zlepšený polobratr (stejná matka, jiný otec) vítěze Grupy 3 z Irska Ostensorium.
15:00 - Cena sázky "Pole proti" (hdcp II. k., 1200 m): také o dvě třídy výše vyzve kvartet tříletých šestici zkušenějších, po bronzu z Jarní ceny klisen má vítězné ambice loňská juniorská šampiónka White Angel.
15:30 - Memoriál Miloslava Nového (hdcp III. k., 1600 m): na míli plné startovní boxy, sedm ze šestnácti kandidátů už letos získalo vítězství.
16:00 - Cena sázky "Vítěz/místo" (IV. k., 1600 m): hlavními adeptkami na premiérový životní triumf jsou účastnice nedávné Jarní ceny klisen, ale po pauze se na dráhu vrací vloni nadějný Stormy Dance.
16:30 - Cena sázky "Velké pořadí" (IV. k., 1800 m): nadějné vyhlídky na druhou výhru kariéry má na tomto fóru po umístěních ve třetí kategorii Allanis.
17:30 - Cena sázky "Malé pořadí" (hdcp III. k., 2600 m): vytrvalecký handicap se sedmičkou účastníků uzavře program, před rokem se na této trati a touto dobou dobře prezentoval Flying Eagle.

Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!

Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti (např. svézt se na tradičním dřevěném kolotoči) a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!

Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti:www.dinotoys.cz.
CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a upomínkové razítko!
V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Irena Rychlovská, obchodní oddělení, 604 298 155, irena.rychlovska@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé kartywww.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka: 900 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.