X. den metropolitní sezóny: 7. Zlatý pohár Elektrizace železnic Praha, a. s.

Desátý dostihový den letošní sezóny v CONSEQ PARKU Velká Chuchle má, jako jediné ze všech metropolitních odpolední, vrchol v podobě překážkového dostihu. Do 7. ročníku Zlatého poháru Elektrizace železnic Praha, a. s. (I. k., 4200 m, 400 tis. Kč), nejdelšího a nejvíce dotovaného testu přes proutěné překážky v ČR, míří osm kvalitních uchazečů. Připraveno je tentokrát devět dostihů, jichž se zúčastní celkem 91 koní a 28 jezdců, zahajuje se tradičně ve 14 hodin.

Obhájce Taro proti velmi silným vyzyvatelům

Loňský ročník Zlatého poháru Elektrizace železnic Praha, a. s. opanoval šestiletý svěřenec Josefa Váni Taro (Viktor Komárek), pro kterého šlo doposud o jediné překážkové vítězství, nicméně předtím na rovinách jich zaznamenal celkem šest, v takových dostizích jako např. klasický St. Leger, Velká cena českého turfu, či CEBC Classic. Šestiletý valach bude triumf obhajovat s žokejem Janem Korpasem proti sedmi soupeřům, z nichž však minimálně tři vykazují skutečně vysokou výkonnost.

Prvním z trojice, a pravděpodobným favoritem celého dostihu, je stejně starý bílý valach trenéra Grzegorze Wroblewskiho Sokol (DS Pegas). Předloni po druhém místě ze Zlatého poháru EŽ Praha, a. s. suverén říjnového pardubického Křišťálového poháru a vloni tamtéž i Zlatého poháru Chládek a Tintěra se v srpnu vrátil na dráhy „povinnou“ čtyřkovou výhrou v Lysé nad Labem a zde se poprvé představí v sedle s žokejem Pavlem Kašným. Rovněž jeho největší soupeř v předpokládaném boji o prvenství se narodil před šesti lety a v létě se vracel po odmlce. Populární hnědý valach Čáriray (Sectori Ševčík-Vlachovice) byl při comebacku třetí, následně zvítězil a při dalším vystoupení v Praze, kde už vyhrál roviny i proutěnky, jej povede jeden z nejzkušenějších českých žokejů, momentálně velmi úspěšný Dušan Andrés. Svěřenec Stanislava Popelky přešel na skoky vloni, ale našel na nich svou parketu a sezónu korunoval devatenáctidélkovým triumfem (před Tarem) v říjnovém Křišťálovém poháru na dráze v Pardubicích. Trojlístek s vysokými ambicemi dotváří Sokolův stájový kolega Blesk, jehož sedlo poprvé v dostihu obsadí jezdec Martin Liška, jenž předloni vyhrál pražskou říjnovou Cenu EŽ Praha ve spolupráci s ČT a letos v červnu obsadil druhé místo ve Zlatém poháru Chládek a Tintěra (Taro o pět a půl délky čtvrtý).

Druhou polovinu startovního pole tvoří dvojice pětiletých reprezentantů stáje sponzora dostihu EŽ Praha, a. s., byť každý chystaný jiným koučem Flame Vario (ž. Novák, tr. Votava) a Goscater (ž. Myška, tr. Sedláčková), kteří oba s překážkami začali letos a všechny dosavadní starty na nich proměnili v medailová umístění, šestiletý slovenský host Raimond (OMS, ž. Köhl), vítěz pražské Velké ceny BBAG 2010 ze čtyř pokusů na skocích tři dokončil na druhých místech, a pětiletý Manifestation (Dr. Charvát, Velek), svěřenec renomovaného trenéra řady mezinárodně úspěšných skokanů Čestmíra Olehly ze šesti dosavadních překážkových startů do cíle dotáhl jen dva, nicméně v těch se umístil, před dvěma týdny mu v pardubické steeplechase mu ze čtvrtého místa na vítězného Čáriraye chybělo deset délek.
 
Startovní listiny

Další dostihový program:

14:00 – Cena Výživových programů Fitmin (III. k., 1400 m): favoritem druhé kapitoly seriálu pro dvouleté české odchovance je těsně druhý z Ceny Masise Honzik, kterého vyzve osm soupeřů.

14:30 – Cena společnosti SUDOP Brno, spol. s r. o. (prout. př. IV. k., 3300 m): ve druhém pokračování série podzimních překážkových dostihů o Pohár EŽ Praha se představí dvanáct účastníků.

15:00 – Cena společnosti SIGNALBAU, a. s. (IV. k., 1000 m): nejkratší sprint má devět kandidátů, dobré vyhlídky na úspěch mají především klisny Paleta, Platba a valach Sagaja.

15:30 – Cena společnosti Českomoravská železniční opravna, s r. o. (III. k., 1200 m): proti šesti oponentům, jen týden po těsném druhém místě, bude o letošní poslední bonus Racing Postu usilovat juniorka Mary Yeats.

16:00 – Cena společnosti CZ LOKO, a. s. (III. k., 1400 m): v početném poli disponují nejvyšší třídou druhý z loňské Svatováclavské ceny Hyacint a dvouletý šampión z roku 2007, po roční pauze se vracející Addison.

17:10 – Cena společnosti Chládek a Tintěra Pardubice, a. s. (hdcp IV. k., 1200 m): tucet kandidátů ve sprinterském handicapu, další šanci na premiérový triumf má dosud vždy umístěná Cailean.

17:40 – Cena společnosti TIPA Telekom plus, a. s. (IV. k., 2200 m): v maximálně plné sestavě by o vítězství měly bojovat klisny se zkušenostmi z vyšších kategorií Lailah a Apinoa.

18:10 – Cena společnosti Autocentrum Boura, spol. s r. o. (bumper IV. k., 3300 m): v pražské premiéře „roviny pro překážkové koně“ by na srpnový pardubický triumf měl navázat Vinno Veritas.

Doprovodný program:

Tradiční divácká anketa a slosování lístků o fotoaparát NIKON COOLPIX S3300. U vchodu do areálu nebo v infostánku uvnitř tribuny si každý návštěvník může vyzvednout anketní lístek a vyplněný jej pak vhodí do sběrné nádoby, které budou umístěny u hlavního vchodu a u Infostánku v přízemí tribuny. Losování proběhne po dekorování vítězů hlavního dostihu, tedy cca v 16.50 hodin.

Nikon Ladies Cup 2013

Celorepublikový šampionát rovinových jezdkyň vstoupil do svého třetího ročníku a firma NIKON, generální partner soutěže, věnuje třem nejlépe umístěným jezdkyním v konečném pořadí fotoaparáty Nikon 1 V1. Pořadí jezdkyň v Nikon Ladies Cupu určuje počet vítězství, případně druhých a dalších míst (pokud by ani tato kritéria nerozhodla, rozhoduje vyšší zisk, a dále vyšší úspěšnost (poměr vítězství k celkovému počtu startů). Vítězka obdrží finanční bonus 15 tisíc Kč, druhá v pořadí 10 tisíc Kč a třetí 5 tisíc Kč. Všechny tři dále získají od generálního partnera soutěže fotoaparát Nikon 1 V1. Partnerem Nikon Ladies Cupu je CONSEQ PARK Velká Chuchle.

Mladá fronta partnerem dostihů

Mladá fronta je jedním z největších vydavatelských domů v České republice. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio titulů, které vydává.

E15.cz je jeden z nejkvalitnějších českých zpravodajských portálů, který vyrostl na základech profesionálního týmu ekonomického deníku Mladá fronta E15. Kromě zpravodajství z oblasti ekonomiky, politiky a byznysu je doplněn lifestylovými rubrikami o cestování, kultuře, bydlení, sportu a dalších tématech.  

ForMen je časopis pro muže, který nejen logicky doplňuje portfolio Mladé fronty, ale hlavně zaplňuje velkou mezeru na trhu časopisů. Jak už název napovídá, jedná se o opravdu exkluzivní časopis pro muže.

Právo & Byznys je prvním časopisem na českém trhu, který přináší informace o dění v právnické obci, o ekonomické situaci v tomto odvětví a o lidech z tohoto oboru. Jeho obsah reaguje na aktuální dění v oboru obchodu a práva.

Týdeník Euro je dnes nejprodávanějším a inzertně nejvýkonnějším titulem soustředěným na byznys a byznysmeny v České republice. Investigativně zkoumá procesy uvnitř firem a záměry jejich vlastníků a manažerů. Je mediálním partnerem řady prestižních projektů z oblasti kultury, sportu, byznysu, samozřejmostí jsou i charitativní aktivity.

Bohatý program pro rodiny s dětmi

Nejmenším návštěvníkům je v Praze-Velké Chuchli věnována zvláštní pozornost. Děti do 15 let mají na všechny dostihové dny vstup zdarma, mládež do 18 let zaplatí pouze poloviční vstupné. Na dostizích se Vaše děti určitě nudit nebudou! Více informací ZDE.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:

Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Tereza Trníková, obchodní oddělení, 604 298 155, tereza.trnikova@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

Prožijte dostihy jinak, navštivte Derby klub

Derby klub nabízí: příjemné prostředí, ideální výhled na dostihovou dráhu, pohodlný přístup k paddocku, možnost uzavírání sázek přímo v prostorách klubu.

Denní klubové vstupné 600 Kč zahrnuje: vstup do areálu závodiště a Derby klubu, Dostihový program, servírované menu.

Vstupenky jsou k dostání v den konání dostihů na pokladně CONSEQ PARKU, nebo při objednávce míst pro pět a více osob kontaktujte předem (v pracovním týdnu před dostihovým dnem)

obchodní oddělení: tereza.trnikova@velka-chuchle.cz, tel.: 242 447 031.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2013:

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz,
držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč

CELOROČNÍ VSTUPENKY:

Celoroční vstupenka 2013: nyní jen 500 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): nyní jen 700 Kč
Celoroční vstupenka „all in one“ (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): nyní jen 1000 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 260 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 9000 Kč

Zakoupit lze v neděli na pokladně hlavního vchodu do areálu CONSEQ PARKU, nebo ve všední dny mezi 8. a 15. hodinou v 4. patře tribuny závodiště Velká Chuchle (paní Šárka Pišnová, tel. +420 242 447 034), případně si je můžete objednat na adrese: sarka.pisnova@velka-chuchle.cz.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.