XIV. dostihový den metropolitní sezóny: 73. Gerschův memoriál Fondů Conseq Invest

Po historickém trojkorunovém zápisu, který minulou neděli na chuchelském závodišti zaznamenal Age of Jape, pokračuje metropolitní sezóna čtrnáctou kapitolou, v jejímž hlavním bodu dostanou slovo členové nejmladší dostihové generace - dvouletého ročníku. Půltucet se jich střetne v nejstarší a v posledních letech také první jedničkové sezónní zkoušce pro dostihové juniory, 73. Gerschově memoriálu Fondů Conseq Invest (NL, 1400 m, 130 tis. Kč). Celý nedělní program pak obsahuje osm dostihů, z nichž ten úvodní startuje tradičně ve 14 hodin.

Ramble On pro hattrick(y)?
Vysokým favoritem vrcholu programu bude ryzák stáje Martin Wolf-Clint RAMBLE ON (ž. Lukášek), který debutoval v polovině července na karlovarské dráze vybojovaným vítězstvím a o měsíc později tamtéž už snadno a ve velmi rychlém čase získal i Cenu Masise. Svěřenec chuchelského kouče Dalibora Töröka poprvé nastoupí na domácí dráze, poprvé na trati 1400 metrů a poprvé proti pěti soupeřům, s nimiž dosud nezměřil síly. Nicméně jeho poslední triumf byl natolik impozantní, že o pozici první sázkové šance nemůže být pochyb. Na hattrick útočí také jeho majitel, jehož stáj tento dostih vyhrála už v letech 2004 (Jazz Dancer) a 2006 (Kala Blanca).
Zamotanější je situace na dalších pozicích, na další dva stupně vítězů kandiduje hned kvartet uchazečů. Dva a půl měsíce po třetím místě ze Simsonovy ceny nastoupí ke třetímu životnímu startu rovněž v Chuchli trénovaný Apt King (ž. Srnec, Hrubý). Ve zmíněné zkoušce pátá, délku a čtvrt za ním, finišovala vítězka květnové části seriálu Schaumann pro české odchovance Irenka (ž. Andrés, Vrba Rokytnice Slavičín). Druhou klisnou na startu bude Mikrop Fong (Rabbit Trhový Štěpánov, Zatloukal), která koncem června zvítězila, ale před dvěma týdny odmítla další naplánovaný start, jelikož nevstoupila do startovních boxů na mosteckém hipodromu. Této klisně před deseti týdny o krk podlehl Fabregas (Bunty Team, ž. Janáček), jenž však v polovině léta na karlovarském závodišti mezi nezvítězivší konkurencí lehce získal svůj premiérový triumf. Jediným outsiderem je po jednom vystoupení bez dotovaného místa bílý valach Lyuuken (Zámecký vrch, ž. Radek Koplík).

Další program:
14.00 - Cena Swing (hdcp IV. kat., 1600 m): na domácí dráze by se k lepším výsledkům mohl vrátit Leander, jeho jezdec Foret před týdnem vyhrál dva dostihy.
14.30 - Cena Fondů Credit Suisse (III. kat., 1400 m): mezi dvouletými opět původově zajímaví debutanti, proti nim už otestované duo stáje CK Martin Tour.
15.00 - Cena EBF (III. kat., 1400 m): neúspěšný adept letošních klasických zkoušek Lamasar startuje mezi nezvítězivšími.
15.30 - Cena Fondů Franklin Templeton (hdcp III. kat., 1200 m): dobré startovní číslo, rychlostní vlohy a nižší zátěž hovoří pro tříletou First Jape.
16.30 - Cena Fondů Parvest (hdcp II. kat., 2400 m): i zde by mohly mít navrch "pérové váhy", ale dostih bude hodně vyrovnaný.
17.00 - Cena OVB Allfinanz (hdcp III. kat., 2400 m): pozvolna přichází podzimní období a s ním by měl zlepšovat svou formu zkušený vytrvalec Awantein.
17.30 - Cena www.betino.cz (IV. kat., 2200 m): tucet aktérů bude na závěr programu bojovat o své první životní vítězství.

 

Black Horse Show 2009 – soutěž o vstupenky – VSTUPENKA Č. 012 – výherní kód č.: BHS090902162968

Black Horse Show 2009 – soutěž o vstupenky – VSTUPENKA Č. 020 – výherní kód č.: BHS090902900200

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.