Zatím 58 přihlášek do Velké pardubické

Na stránkách Jockey Clubu ČR informují o aktuální situaci přihlášek na 122. Velkou pardubickou steeplechase ČP, ta se v letošním roce poběží v sobotu 13. října. Ke včerejšku bylo zasláno celkem 58 nominací z Anglie, Irska, Polska, Slovenska a České republiky, mezi nimi například Tiumen, Sixteen, ze zahraničí pak Uncle Junior či The Midnight Club.

Aktualizace 19. 5. 11 HOD:

Ve čtvrtek 17. května byl uzavřen první termín pro podání přihlášky do letošní 122. Velké pardubické České pojišťovny. Na Jockey Club České republiky došlo celkem 58 přihlášek, z toho jedenáct koní je ze zahraničí.  Irové přihlásili šest koní, dva jsou z Velké Británie, dva ze Slovenska a jeden z Polska. Z domácích zdrojů jsou přihlášeni všichni nejlepší. Z loňských účastníků chybí pouze veterán Amant Gris, bělouš, který měl dvakrát na dosah vítězství ve Velké pardubické a po loňském startu ukončil svoji dostihovou kariéru. 

Nejvíce koní je od trenéra Josefa Váni. Je jich celkem deset, každý jiného majitele. Po čtyřech koních mají v péči trenéři Čestmír Olehla a Stanislav Popelka. Nejpočetněji pak je zastoupeno pět majitelů - BORS Břeclav a.s., Dr. Charvát, DS Pegas, Vasury Kolesa a Wrbna Racing, každý po třech koních.  Z absolutní špičky nechybějí jména jako ASPIRANT, BAGGIO, BREMEN PLAN, loni čtvrtý FLAMBION, KLAUS, LIRAIN, MANDARINO, dvojnásobná vítězka SIXTEEN, trojnásobný vítěz TIUMEN, TOMIS, loni třetí VALLDEMOSO a ZULEJKA. 

Zajímavými nováčky by pak mohli být BELMONT, GODEA, CHARLEY, NIKAS, RONINO, SOROS a ještě někteří další. 

Z Irska byli přihlášeni DOCTOR PAT, LOCHAN LACHA, SADDLERS STORM, THE MIDNIGHT CLUB, UNCLE JUNIOR a ZEST FOR LIFE, z Velké Británie LORD VILLEZ a MALJIMAR. Je mezi nimi několik velice zajímavých koní, včetně účastníků Velké národní v Liverpoolu. 

Slovenský trenér Jaroslav Brečka, vítěz Velké pardubické z roku 1992, přihlásil dvojici LE JACKPOT a VALIANT; z Polska byl přihlášen KALMAR, který byl jako čtyřletý v roce 2006 druhý ve Světlé Hoře v dostihu přes proutěné překážky. 

Počet přihlášených koní prozatím nepřesáhl počty v předešlých letech, například v roce 2008 se přihlásilo 69 koní. Další uchazeči mají možnost dohlášení ještě v dalších termínech.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.