Zlatý okruh i rozjížďky do derby již příští týden

Pomalu, ale jistě je část klusácké sezóny za námi. Přesto nejočekávanější mítinky nás teprve čekají. Další z ročníkových testů čtyřletých koní se poběží 18. srpna na pražském závodišti v Chuchli. Na přihláškách figuruje na sedmnáct koní. Většina koní se může pyšnit Českým sufixem. Přihlášení jsou například, ale i koně francouzského, rakouského, německého a švédského původu...

Uvidíme, jak a kolik z nich si poradí s tratí dlouhou 2 180m na Chuchelském ovále a postoupí do Českého klusáckého derby. To by se mělo běžet 10. září na stejnou vzdálenost.

Unkas -  Zástupce Stáje Pohořelice

Unkas -  Zástupce Stáje Pohořelice

Diváky však nečekají jen rozjížďky. Na programu bude také již páté pokračování Kajot Zlatého okruhu, dostihu vypsaného pro naše nejlepší klusáky. Naposledy se v něm vítězně předvedl Grafik, desetiletý rodák z Ukrajiny. V sulce ho jel jeho trenér Mykola Volf. Na druhém místě pak doklusal Zazazoo, svěřenec ratíškovického trenéra Jaromíra Kotáska. Zazazoo však zatím na přihlášce do pátého dílu Zlatého okruhu chybí. Jedinou klisnou v poli bude Agitu, svěřenkyně bratrů Vávrových. Agita naposledy doběhla na sedmém místě a to v třetím díle Zlatého okruhu. Premiéru v jedničkách by si měl zkusit i sedmiletý Winterboy.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.