Dubnové Jezdectví vyjde ve čtvrtek 25. března!

Předplatitelé se na něj mohou těšit již o den dříve, tj. ve středu 24. března. A co se v jarním čísle dozvíte? Opravdu spoustu zajímavého - připravili jsme pro vás například rozhovor s Tjarkem Nagelem, téma měsíce zaměřené na koně seniory, článek o Kentucky Mountain Saddle Horse a samozřejmostí je i reportáž ze žofínského glavečera!

Dubnové Jezdectví vyjde ve čtvrtek 25. března!

Téma měsíce tentokrát získala starší věková kategorie - koně senioři. Jak k nim přistupovat, jaká péče je v případě starších koní nevyhnutelná a na co by jejich majitelé určitě neměli zapomínat, to vše se dočtete v dubnovém čísle. Podíváme se i na konkrétní koňské důchodce.

Události měsíce se spousta koňáků účastnila osobně - a kdo na Žofíně nebyl, ten se může prostřednictvím fotoaparátu Magdy Strakové podívat, jak to letos probíhalo a kdo si nakonec odnesl ocenění pro nejlepší koně a jezdce.

Rozhovor měsíce by si rozhodně neměl nechat ujít ani jeden parkurový nadšenec - někdejší vicemistr Německa v parkuru Tjark Nagel zavítal v rámci soustředění do Čech. Mimo jiné prozradil, jak se mu tady líbilo a co si myslí o našich jezdcích...

Vzpomínáte si ještě na loňský seriál o výcviku malých mělnických nadějí? V letošním roce nás čeká malá retrospektiva: jak pokročily dvě malé svěřenkyně Vladimíra Mestenhausera ve svém jezdeckém vzdělání? Podívejte se na reportáž z Mělníka.

Náš dostihový zpravodaj Petr Guth přináší rozhovor s nejúspěšnějším dostihovým majitelem posledních let u nás - Jiřím Charvátem.

I westernoví nadšenci najdou na stránkách nového čísla rozhovor. Tamara Korešová vyzpovídala Mikea Davise, jenž letos vyhrál NRHA futurity 3 divizi...

Otto Dlabola, prezident Svazu chovatelů Shagya-arabů, má za sebou nelehký životní příběh. I přes mnohé strasti však dosáhl nejednoho úspěchu, především díky svým znalostem, píli a vytrvalosti.

KMSH (Kentucky Mountain Saddle Horse) nebo také kentucký horský mimochodník je relativně mladé plemeno. Díky tvrdým podmínkám je skromný, odolný, inteligentní a vytrvalý...

Jízdní policie nikdy nespí - a to ani v zimě, dokonce ani při letošním množství bílé nadílky... Pojďte se s námi podívat na Císařský ostrov tam, kde se koně pohybují "v mezích zákona". :o)

...a to je jen zlomek informací, které vám přinese dubnové Jezdectví.


Koníček

Naši nejmenší čtenáři se tentokrát seznámí s českomoravským belgikem, zavítají nedaleko Ohrobce do JK Harfa a seznámí se s pravidly, která je nutné dodržovat, aby byl pohyb najízdárně bezpečný... Čekají je pravidelné rubriky: Mládí v sedle, Povídka, Slovníček a navíc aprílové koniny!

Nezapomeňte, dubnové Jezdectví vyjde již 25. března!

PF - 2023

Noblesní starokladrubští koně mají dávnou historii

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.