Problémy s migranty mají i jezdci

Již několik ošetřovatelů a jezdců má své zkušenosti s migranty ve francouzském přístavu Calais, kteří udělají cokoliv, aby se dostali do Anglie pomocí kamionů. Poslední případ se stal minulou neděli Johnu a Robertu Whitakerovým, kteří se vraceli ze závodů v belgickém Liege. Co se stalo?

"Sjezd do přístavu zablokovali uprchlíci velkým kůlem a tak jsme museli zastavit. Otec vyskočil, aby kůl odstranil, když v tom vyběhli uprchlíci a spustili rampu na kamionu. S rampou na zemi jsme rychle vyrazili dopředu! Měli jsme štěstí, žádný z uprchlíků se ke koním do kamionu nedostal, ale buďte všichni opatrní a zamykejte boxy i rampu na kamionu," varuje Robert Whitaker na svém Facebookovém profilu.

Podobných varování se za poslední měsíc objevilo na sociálních sítích velká spousta. Jestliže Britové odhalí v kamionu migranty, hrozí řidiči pokuta.

V červenci byli odhaleni migranti zavěšeni pod kamionem s koňmi, kteři jeli závodit z Belgie do Hickstead ve Velké Británii. Několik týdnů předtím měl problémy i ošetřovatel koní drezurní jezdkyně Charlotte Dujardin, Alan Davies. Rovněž pod jeho kamionem byli nalezeni ilegální migranti zavěšeni na podvozku.

PF - 2023

Noblesní starokladrubští koně mají dávnou historii

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.